Foto: Printskrin

ŽESTOKO OPLELI

(VIDEO 18+) POLNI ORGANI LANDARAJU NA NACIONALNOJ FREKVENCIJI: 24 sata predstave Olimp izazvala burne reakcije na društvenim mrežama

Predstava "Olimp" belgijskog reditelja Jana Farba, koja je trajala 24 sata, žestoko je podelila javnost.

Pop kultura

Naime, predstavom čije je izvorište u antičkim tragedijama, otvoren je 51. Bitef. Cela predstava se, prvi put u istoriji javnog servisa, iz Centra "Sava", gde je igrana, prenosila na RTS 3, a pojedine, eksplicitne scene izazvale su burne reakcije javnosti.

Naime, scene u kojima muškarci goli igraju na bini uz zvuke sirtakija, one u kojima žene pokazuju intimne delove tela, ali i one u kojima se prikazani eksplicitni seksualni sadržaji, izazvali su buru reakcija na društvenim mrežama.

Neki su ovakvu vrstu umetnosti uporedili čak i sa aktuelnim rijaliti programima u Srbiji.

Većina njih nije uspela da razume kako se ovakvi sadržaji mogu podvesti pod kategoriju kultura.

"Konferansije ovog programa je jedno provokativno, beskrajno šarmantno i zavodljivo otelovljenje samog boga Dionisa, zaštitnika tragedije i pozorišta.

U tim zasebnim scenskim celinama smenjuju se halucinantni prizori ekstaze, telesnog iznurivanja, orgija, najuzvišenije poezije, ali prevashodno krajnje uzbudljive vizuelne i duhovne lepote i slobode, te snage i radosti života", stoji u brojnim recenzijama ove predstave.

(Kurir.rs)