Foto: Printscreen/Instagram

ŽELI DA BUDE LIDER

BUDUĆNOST PARTIZANA: Marko Pecarski stopama slavnog oca

Košarkaš Partizana Marko Pecarski rekao je danas da mu ne bi smetalo da dobije ulogu lidera ekipe, iako ima samo 17 godina.

Košarka
> 18:40h

"Koristim svaku priliku koju dobijem od trenera Miroslava Nikolića. Ako mi da ulogu lidera ili ne, davaću maksimum u svakom trenutku. Ne plašim se odgovornosti. Šta više, to mi odgovara. Muta voli da da šansu mladim igračima, tako da verujem da ću imati svoju minutažu", rekao je Pecarski novinarima u Beogradu.

Pecarski je nedavno iz Bajern Minhena došao u Partizan, sa kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

"Partizan je veliki klub. Imamo mladu ekipu i biće nam potrebno vreme. Polako se uigravamo i verujem da ćemo biti sve bolji, kako sezona bude odmicala i da ćemo na kraju biti zadovoljni", kazao je Pecarski.

On je istakao da mu se time ispunio jedan od tri velika sna koja ima. "San mi je bio da igram u Partizanu. Drugi je da budem u NBA ligi, a treći reprezentacija Srbije. Gledaću sezonu po sezonu. Sada mi je najbitnije da se što bolje pokažem, a ekipa ostvari što bolji rezultat", kazao je Pecarski.

Njegov otac Miroslav igrao je za Partizan, a Marko je rekao da za taj klub oduvek navija.

"Sjajan je osećaj znati da ti je otac igrao tu i da je prolazio kroz to kroz šta ti prolaziš. To daje posebnu čar tome što igram u Partizanu", rekao je Marko Pecarski.

On je rekao da se navikava na pažnju koju dobija od kada je došao u Partizan.

"Kada si igrač Partizana, koji je najveći srpski klub, normalno je da dobijaš pažnju. To je normalno i ne smeta mi", istakao je Pecarski.

Pecarski je debitovao za Partizan na nedavno završenom Super kupu Jadranske lige, koji je prošle nedelje održan u Baru.

(Beta, Foto: Printscreen/Instagram)

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Prazne tribine - prednost Partizana !