Foto: OKS

VAŽNI SASTANCI

DELEGACIJA OKS POZDRAVILA ODBOJKAŠICE: Predsednik Božidar Maljković u poseti Azerbejdžanu

Predsednik Maljković je zajedno sa Predsednikom Evropskih olimpijskih komiteta, Janezom Kocijančičem, Segejem Bubkom i drugim visokim zvaničnicima, bio deo delegacije Evropskih olimpijskih komiteta koji su imali sastanak sa Predsednikom Azerbejdžana, Ilhanom Alijevim.

Ostali sportovi
> 16:32h

Učesnici sastanka su se još jednom osvrnuli na odličnu organizaciju prvih Evropskih igara održanih 2015. godine u ovoj zemlji i iskazali su zahvalnost Predsedniku Alijevu na njegovom aktivnom učešću i podršci organizaciji ovog najvećeg multi-sportskog takmičenja na našem kontinentu.

“Mislim da je ovaj sastanak bio kvalitetan i produktivan, ali je za naš olimpijski komitet mnogo važniji sastanak koji će naša delegacija večeras imati sa gospodinom Alijevim, koji je ujedno i Predsednik Olimpijskog komiteta Azerbejdžana. Smatram da je činjenica da će među mnogim nacionalnim olimpijskim komitetima koji su trenutno prisutni u Bakuu, naša delegacija jedina imati direktan sastanak sa gospodinom Alijevim, jasan pokazatelj kakav ugled naša olimpijska kuća uživa u evropskim olimpijskim krugovima. Mi ćemo taj sastanak iskoristiti da predložimo još bližu institucionalnu saradnju Olimpijskih komiteta Srbije i Azerbejdžana, ali ćemo ponuditi i saradnju na konkretnim projektima koji imaju za cilj dalje unapređenje vrhunskog sporta u Srbiji.”

foto: OKS

Naša delegacija je iskoristila svoj boravak u Bakuu i da poseti žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije koja je sinoćnom pobedom nad Belorusijom ušla u polufinale Evropskog prvenstva. Predsednik Maljković je tu priliku iskoristio da još jednom istakne podršku koju Olimpijski komitet Srbije pruža Odbojkaškom savezu Srbije kroz finansiranje ženske reprezentacije u okviru programa “Tokio 2020”, a našim najboljim odbojkašicama je poželeo puno uspeha na putu do još jedne evropske medalje.

kurir.rs / kurir sport

foto: OKS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zašto su Zvezda i Partizan nestali sa terena u drugom poluvremenu