Foto: printscreen beograd.rs

osvajanje tržišta

PROMOCIJA U SARAJEVU: Predstavljena turistička ponuda Beograda u prestonici BiH!

Bosna i Hercegovina
> 15:48h

SARAJEVO - U okviru promotivne kampanje u regionu, Turistička organizacija Beograda je danas predstavila turizam grada Beograda u Sarajevu, i aktuelnu ponudu za turističko tržište Bosne i Hercegovine.

U saradnji sa Ambasadom Srbije u Bosni i Hercegovini, predstavništvom Er Srbija u BiH i turističkom organizacijom grada domaćina, u Hotelu "Evropa" organizovana je konferencija za novinare i prezentacija turističke ponude Beograda.

Turistički poslenici i predstavnici medija su bili u prilici da se upoznaju sa različitim segmentima turističke ponude našeg grada, bogatom kulturnom baštinom, aktuelnim turističkim sadržajima, gastronomskom ponudom i nastupajućim događajima sa akcentom na novogodišnje praznike i zimsku sezonu, saopštio je TOB.

Ambasador Srbije u BiH, Stanimir Vukićević, najavio je i prvorazredni događaj za oba grada, bratimljenje dve opštine, Stari Grad u Sarajevu i istoimene opštine u Beogradu, koje će biti realizovano do kraja meseca.

Pored ambasdora, govorili su i direktor Turističke zajednice kantona Sarajevo Nermin Muzur i predstavnik Er Srbija u BiH Emir Dervišović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen beograd.rs