Fonet Nenad Đorđević, Foto: Fonet Nenad Đorđević

Premijerka SRBIJE u Evropskom parlamentu

Brnabić: Srbija želi da uđe u EU kao ravnopravna članica

BRISEL - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da u Evropskom parlamentu da Vlada želi da uspešno sprovede reforme kako bi Srbija postala ravnopravna članica Evropske unije.

Politika
> 16:10h

Brnabić je na sednici Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta rekla da su makroekonomska stabilnost, reforma javne administracije i vladavina prava stubovi dugoročnog razvoja Srbije, ali i neophodni za ulazak zemlje u EU.

Ona je rekla da Srbija želi da uđe u EU i da je jedan od razloga zašto je prošle godine ušla u vladu, zato što je tadašnji premijer Aleksandar Vučić naveo prave razloge za evrointegracije - ne zato što u EU ima novca, već zato što su reforme važne za srpske građane i kompanije.

"Kada budemo spremni da uđemo u EU i kada EU bude spremna da nas primi, želimo da budemo ravnopravna članica EU", rekla je Brnabić i dodala da Srbija ne želi da uđe u Uniju kao "hroma članica" već želi da završi svoj posao.

Ona je rekla da ako Srbija ne obezbedi nova radna mesta i ne bude uspešna u reformama, čak i da uđe u EU, EU joj neće doneti bolji život.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Jelena ubijena dan ranije, ali ne na nasipu! Novi svedok ruši Zoranovu priču!