Foto: Privatna Arhiva

SKUP U DABLINU: Zagorka Dolovac na sastanku mreže generalnih tužilaca Evropske unije

Društvo

Republički janvi tužilac Zagorka Dolovac učestvuje na Desetom sastanku Mreže generalnih tužilaca koji postupaju pred Vrhovnim sudovima država članica Evropske unije koji se od 11. do 13. oktobra održava u Dablinu, Irska, po pozivu direktora janvog tužilaštva Irske, Kler Loftus, predsedavajuće Mrežom generalnih tužilaca EU u 2017. godini.

Ovogodišnjem sastanku mreže generalnih tužilaca prisustvuju generalni tužioci i predsatavnici tužilaštava iz 28 evropski zemalja, kao i predsatvnici Evrodžasta-a, Evropskog suda za ljudska prava i Evropskog suda pravde.

Na ovom sastanku predstavljeni su stavovi Evropske Komisije u obalsti krivičnog prava, najnoviji razvoj prakse Evropskog suda za ljudska prava i Evropskog suda pravde i razgovarano je na teme zaštite podataka, terorizma, Evropskog istražnog naloga i Evropskog javnog tužilaštva.

Učešće u radu Mreže generalnih tužilaca Evropske unije Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije nastava da jača međunarodnu pravosudnu saradnju, kao pouzdan partner evropskim tužilaštvima u uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i drugih teških transnacionalnih krivičnih dela.

(Kurir.rs/J.S.)