Foto: Profimedia

SAVET ZA ŽENE

MOŽETE IH SPREČITI: Postoji 5 razloga zašto vam se vaginalne gljivice stalno vraćaju!

Sve žene su nekada u životu imale problem sa kandidom koja se pojavljuje na sluzokoži vagine. Međutim, postoji način da vam infekcija ona ne vraća često.

Život
> 18:28h

Potvrđeno je da 75 posto žena ima bar jedan problem sa gljivicama, a ima ih 45 posto koje za vreme života imaju dve ili tri infekcije.

NISU SVI ČAJEVI ZDRAVI: Evo koji mogu biti opasni po vaše zdravlje!

Nema razloga za brigu, možete da povedete računa da vam se vaginalne gljivice ne vraćaju toliko često, ako povedete računa o određenim stvarima.

SEKS (POSEBNO SA NOVIM PARTNEROM)

Žene koje često menjaju seksualne partnere sklone su prečestom dobijanju vaginalnih gljivica. Floru vagine uništava kombinacija sopstvenih bakterija i semene tečnosti muškarca, tako da to može biti jedan od razloga infekcije. Povedite računa i kada koristite lubrikante i potrudite se da oni ne budu parfemisani.

foto: Profimedia

TUŠIRANJE VAGINE

Kada je reč o pranju intimne zone, jednostavno je - nemojte to raditi. Ne samo što se vagina "sama pere", već tuširanje može biti veoma štetno i uništiti prirodni balans.

ANTIBIOTICI

Možda su žene već primetile da kada su prehlađene i uzimaju antibiotike, stanje "dole" se menja na gore. To je domino efekat koji se sve češće dešava, pa se oko antibiotika konsultujte sa doktorom.

foto: Profimedia

UZAK I SINTETIČKI VEŠ

Sintetički materijali prouzrokuju znojenje, a na taj način se skupljaju bakterije na sluzokoži vaše vagine. Bolje je da birate pamučni veš i pustite vašu vaginu da diše.

DIJABETES

Gljivice se razvijaju u okolini gde je količina šećera povećana.

Kurir.rs, Foto: Profimedia