Foto: Shutterstock

RECEPT

Šnicle u lovačkom sosu

SASTOJCI

Recept dana
> 23:47h

500 g svinjskih ili telećih šnicli

200 g šampinjona

250 ml pavlake za kuvanje

1/4 kašičice aleve paprike

1 kašika brašna

so, biber

PRIPREMA

1. Isečene šnicle prethodno veče staviti u marinadu od ulja i začina. Sutradan ih s jedne strane uvaljati u brašno i tu stranu staviti u zagrejano ulje. Ispržiti sa obe strane i dodati vrele vode toliko da prekrije šnicle. Dinstati na srednjoj vatri. Posoliti i dodati alevu papriku (ukoliko je potrebno, dolivati pomalo vode).

2. Kad su šnicle gotove a voda uvri, dodati na na četvrtine isečene šampinjone, koji će pustiti sok. Kad i ta voda uvri, dodati neutralnu pavlaku i preostale začine. Jelo poslužiti uz prilog i salatu po želji.