Foto: TANJUG

Demokratska stranka

SPS da kaže šta je prepreka za formiranje vlade

Demokrate podsećaju da su socijalisti dali podršku zajedničkoj vladi predvođenoj Borisom Tadićemi ističu da javnost mora da bude upoznata sa tim da li je taj dogovor na snazi

Politika
> 17:02h

BEOGRAD - Demokratska stranka saopštila je u utorak veče da je učinila sve da se brzo formira parlamentarna većina i pozvala Socijalističku partiju Srbije da javnosti pruži odgovor šta je prepreka za formiranje Vlade Srbije i da li je još na snazi dogovorena podrška od 8. maja.

"DS je učinila sve da se brzo formira parlamentarna većina i da građani Srbije dobiju efikasnu vladu. Sa koalicijom oko SPS-a smo odmah nakon izbora napravili dogovor oko programa i obezbedili potrebnu većinu bez postavljanja ikakvih kadrovskih uslova i zahteva", saopšteno je iz Informativne službe DS-a.

DS dalje navodi da je "isključivo insitirala na odgovornoj finansijskoj politici i odlučnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala".

"Zato SPS treba da posle toliko vremena pruži odgovor javnosti šta je prepreka za formiranje Vlade Srbije koja je principijelno dogovorena još 8. maja", navodi u saopštenju DS.

Demokrate podsećaju da su socijalisti "dali podršku zajedničkoj vladi predvođenoj Borisom Tadićem" i ističu da "javnost mora da bude upoznata sa tim da li je taj dogovor na snazi".