Foto: AP

LIGA EVROPE: Crno-beli stigli u Elbasan

PLATIĆETE ZA FLJAMURTARI: Partizan najavljuje osvajanje Elbasana (21.05)

Partizan večeras (21.05) gostuje Skenderbegu, a trener Miroslav Đukić najavljuje osvajanje Elbasana, siguran da se neće ponoviti meč od pre tri decenije

Fudbal
> 14:08h

Došlo je na red i to vruće gostovanje Partizana u Albaniji - večeras (21.05) crno-beli igraju protiv Skenderbega u Elbasanu, spremni na sve i rešeni da se kući vrate kao pobednici!

Iako je dan pre utakmice i dalje imao nekoliko nedoumica u vezi sa sastavom tima, trener Miroslav Đukić najavio je pohod na tri boda i prvi trijumf svoje ekipe u Ligi Evrope.

- Želimo da sve dobre igrače ubacimo u ekipu. Mnogo bolje funkcionišemo na strani. To nam više odgovara i nadam se da će tako biti. Najbitnije je da izađemo s dobrim mentalitetom i da pokušamo da pobedimo - rekao je Đukić, a zatim nevoljno odgovorio na pitanje o čuvenom porazu crno-belih od Fljamurtarija pre tačno tri decenije:

- Treba da razmišljamo pozitivno, nismo toliko ni pričali o Fljamurtariju. Nema potrebe da insistirate na neprijatnim stvarima iz prošlosti. Ova generacija nema sećanja na Fljamurtari. Treba da se fokusiramo na sebe, da odigramo bez straha, da tražimo pobedu od prvog minuta!

foto: Fonet

Za koga će navijati?

I FADILJ VOKRI NA STADIONU

Meč u Elbasanu uživo će gledati i Fadilj Vokri, nekadašnji fudbaler Partizana, a sada predsednik tzv. Fudbalskog saveza Kosova. Trener Skenderbega Ilir Daja naglasio je da meč treba shvatiti isključivo kao borbu dva fudbalska tima.

- Izaći ćemo na teren da bismo pobedili i mislim da imamo realne šanse za to. Moramo se izdići iznad patriotskih osećanja, pobeda bi nam mnogo značila i povećala bi nam šanse za osvajanje drugog mesta. Uz podršku s tribina u Elbasanu, možemo do pobede - rekao je Daja.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Fonet, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! „A u Londonu muk“ i „Boj na Kosovu“ ili utakmice Lige Evrope?!