Foto: Reuters

jasno i glAsno

PUTIN RAFALNO O STANJU U SVETU: Sa Severnom Korejom pregovori, UN moraju opstati, za haos na Bliskom Istoku odgovorni drugi!

Planeta
> 17:00h

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da Moskva osuđuje nuklearne testove Severne Koreje, ali da bi kriza oko Korejskog poluostrva trebalo da se reši dijalogom.

"Osuđujemo nuklearne testove koje sprovodi Severna Koreja. Apsolutno je neophodno da se taj problem reši kroz dijalog, a ne saterivanjem Severne Koreje u ćošak i uz pretnje korišćenja sile", rekao je Putin pred članovima i novinarima debatne grupe "Valdaj" u Sočiju, prenosi Rojters.

On je takođe rekao da neke zemlje rade sve što je u njihovoj mogućnosti da održe Bliski Istok u haosu.

"Umesto da kontrolišu situaciju zajedno i nanesu istinski udarac teorizmu, ne samo da imitiraju da se muče sa tim, neki od naših kolega rade sve što je moguće da haos u regionu (Bliskom Istoku) postane trajan", rekao je Putin, prenosi TAS S.

Putin je takođe rekao da bi Ujedinjene nacije trebalo da ostanu centar globalnog sistema, jer za UN ne postoji alternativa.

"Sa naše tačke gledišta, Ujedinjene nacije, koje imaju univerzalan legitimitet, bi trebalo da ostanu u centru globanlog sistema i naš zajednički zadatak je da ojačamo njihov autoritet i efektivnost. Trenutno ne postoji alternativa za UN", kazao je Putin u Sočiju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters