Foto: Nebojša Mandić

POLITIČKE TURBULENCIJE

ISTRAŽIVANJE: SNS najjači, Dačić i Janković jednaki, ali ispod 10 odsto

Prema istraživanju, kako se navodi, rejting iznad cenzusa trenutno imaju i Srpska radikalna stranka sa šest odsto i Dveri sa pet odsto, dok se za DS izjasnilo četiri odsto ispitanika

Politika
> 17:24h

Da su parlamentarni izbori održani ovog meseca, SNS bi osvojio 55 odsto glasova, pokazuje najnovije istraživanje agencije „Ipsos Stratedžik marketing“.

Drugo mesto bi podelili socijalisti i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, sa po osam procenata podrške građana. Prema istraživanju, kako se navodi, rejting iznad cenzusa trenutno imaju i Srpska radikalna stranka sa šest odsto i Dveri sa pet odsto, dok se za DS izjasnilo četiri odsto ispitanika.

Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića podržava tri odsto anketiranih građana, dok sve ostale stranke u zbiru imaju 11 odsto podrške, pokazuje istraživanje.

Direktor istraživanja Marko Uljarević rekao je da se kod naprednjaka registruje rast u odnosu na izbore održane prošle godine i da ta stranka sama ima bolji rezultat od koalicije u kojoj je tada nastupila.

- U opozicionom bloku je novina PSG Saše Jankovića. Pokret u ovom trenutku ima rejting slabiji od Jankovićevih rezultata na predsedničkim izborima, ali to je objašnjivo i podrškom koju je tada imao od DS - rekao je Uljarević.

Istraživanje nije obuhvatilo novoosnovanu Narodnu stranku Vuka Jeremića.

Kurir / E. K.

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!