Foto: Profimedia

ZAMALO DA JE PREĐU

PROFESORKA HRVATSKOG SE JAVILA NA POSAO U AUSTRIJI: Ponudili su mi platu od 1.100 evra i sramotne uslove, prijavila sam ih inspekciji!

Hrvatska
> 14:18h

Profesorka hrvatskog jezika Romana Fabijanov ostala je šokirana kada je dobila odgovor na oglas za posao za koji se prijavila.

Naime, svoj CV je poslala u hrvatski skijaški kamp u Austriji gde se javila za podučavanje dece u popodnevnim i večernjim satima, a ono što su joj oni napisali ju je poprilično iznenadilo.

"Tražimo prvenstveno učiteljicu hrvatskog jezika, ali takođe i osobu koja je spremna da pomogne u ostalim poslovima kampa. Nažalost, radnu dozvolu kao učiteljica hrvatskog ne možemo dobiti, ali radnu dozvolu kao spremačica, to možemo dobiti. Tvoj zadatak bi bio da u jutarnjim satima pomažeš u spremanju i čišćenju soba, a popodne u vođenju, organizovanju i sprovođenju nastave hrvatskog jezika sa decom. Plata neto 1.100 eura. Radi se sedam dana u nedelji", kaže Romana.

Kaže kako je sve prijavila inspekciji rada, od koje očekuje reakciju jer smatra da je reč o sramotnim uslovima i konkursu.

Romana se pita štA bi joj još 'uvalili' da je prihvatila posao, pišu hrvatski mediji.

"Celo jutro rintam i sređujem njihove sobe, a popodne ih vesela, čila i puna motivacije učim jezik i književnost", kaže profesorka.

Kurir.rs/Dnevnik.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo koliko će robijati glumica koja je ubila majku i babu!