Foto: Dragana Udovičić

U PONOVLJENOM SUĐENJU: Inspektor ponovo oslobođen za kontrast

Crna Hronika
> 15:31h

NOVI SAD Veselin Kerac (62) optuženi za zloupotrebu službenog položaja povodom tragičnog požara u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ 1. aprila 2012. godine oslobođen je u novosadskom Osnovno m sudu u ponovljenom suđenju nakon što je presudom Višeg suda ukinuta takođe oslobađajuća presuda Kercu izrečena lane.

On se teretio da prilikom obavljanja inspekcijskog nadzora nije konstatovao da upotrebna dozvola za „Kontrast” nije obuhvatala ulaz od 40 kvadratnih metara na gradskom građevinskom zemljištu te nije utvrdio da u glavnom objektu postoji spratna galerija. Na taj način nije utvrđeno stvarno stanje objekta, njegove dimenzije, niti dimenzije nelegalno izgrađenih delova. Nije utvrđeno ni da li se objekat koristi za namenu za koju je izdata građevinska dozvola, odnosno upotrebna, čime je izvršio krivično delo zluopotrebe službenog položaja, tvrdilo se u optužnom predlogu.

Svi inspektori gradskih službi u ovom slučaju oslobođeni su optužbi. Pored Kerca, na čiju presudu tužilaštvo ima pravo žalbe, u ovom slučaju prošle godine je oslobođena Radoslava Rončević, načelnica Turističke inspekcije, a ove godine i troje protivpožarnih inspektora, koji su se takođe teretili za zloupotrebu službenog položaja.

U požaru u diskoteci poginulu su Tamara Miladinović (25), Marina Aničić (25), Milena Dalmacija (28), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković.

S. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo koliko će robijati glumica koja je ubila majku i babu!