Foto: Fonet, Streljački Savez Srbije

bravo

SRBIJA IMA ŠAMPIONA SVETSKOG KUPA! Mikecu zlato, Arunovićevoj bronza

Srpski strelci su se četvrtog dana finalnog turnira Svetskog kupa u Nju Delhiju okitili sa dve medalje - Damir Mikec je danas osvojio zlato malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora, dok se Zorana Arunović okitila bronzom MK pištoljem slobodnog izbora.

Ostali sportovi
> 13:02h

Mikecu je to druga medalja na finalnim turnirima Svetskog kupa. Sa prethodnog završnog turnira, u Bolonji prošle godine, ima najsjajnije odličje i Kristalni globus vazdušnim pištoljem, kojim je u Nju Delhiju osvojio četvrto mesto, saopštio je Streljački savez Srbije.

Arunovićeva je osmi put uzastopno učestvovala na finalu Svetskog kupa i stigla do četvrte medalje, prve bronzane. Ona je do Nju Delhija imala zlato i veliki Kristalni globus iz Minhena 2015. u gadjanju vazdušnim pištoljem, dok je dve godine ranije, takodje u Minhenu osvojila druga mesta kako vazdušnim tako i sportskim pištoljem.

Sem dvoje osvajača medalja danas je gadjao i Dimitrije Grgić kome je pripalo peto mesto MK pištoljem slobodnog izbora.

Srpski reprezentativci su do sada u Nju Delhiju osvojili četiri odličja. Juče je Andrea Arsović odbranila zlato vazdušnom puškom, a dva dana ranije sa Milutinom Stefanovićem je osvojila srebro istim oružjem u miksu.

Beta, foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Makabi skupo plaća uvredu