Foto: Fonet

Roditelji nastradalih u požaru u „Kontrastu“

OSLOBOĐENI SVI KRIVCI ZA POŽAR U KONTRASTU Ogorčeni roditelji: Da li s oružjem treba da tražimo pravdu?

Vrlo teško podnosimo sve ovo. Razapinju nas godinama. Možda žele da izazovu revolt, pa očekuju da nešto nepredviđeno uradimo, ali ćemo se pravnim sredstvima boriti da dođemo do pravde - kaže Branko Miladinović, otac nastradale Tamare Miladinović

Crna Hronika
> 19:46h

Roditelji šestoro mladih koji su nastradali u požaru u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ ogorčeni su nakon oslobađajuće presude građevinskom inspektoru Veselinu Kercu (62). Ovim su svi inspektori kojima se u ovom slučaju sudilo oslobođeni optužbi.

Podsetimo, presuda doneta prekjuče druga je po redu oslobađajuća presuda za Kerca, koji se teretio da je zloupotrebio službeni položaj.

- Vrlo teško podnosimo sve ovo. Razapinju nas godinama. Možda žele da izazovu revolt, pa očekuju da nešto nepredviđeno uradimo, ali ćemo se pravnim sredstvima boriti da dođemo do pravde - kaže Branko Miladinović, otac nastradale Tamare Miladinović.

Kako kaže, on je u ime roditelja protiv sudija i tužioca u slučaju inspektora podneo krivične prijave, jer su se oglušili o sve podnete dokaze i zbog toga što su pogrešnom kvalifikacijom namerno olakšali oslobađanje krivice inspektora.

- Umesto krivične prijave za nesavestan rad u službi, tužilac ih je teretio za zloupotrebu službenog položaja. Namerno su to uradili zato što štite jedni druge, a tužioci rade šta hoće, dok sudije na osnovu svog slobodnog uverenja donose odluke. Pitamo se da li treba s oružjem da dolazimo do pravde - kaže Miladinović.

Kurir / S. S.

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je pijani vozač jutros gazio ljude u Beogradu