Foto: Reuters

FRANČESKA POVUČENA SA FUNKCIJE

NEZAVISNOST KATALONIJE UZIMA DANAK: Sestra Pepa Gvardiole otpuštena zbog člana 155

Frančeska Gvardiola, sestra trenera fudbalskog kluba Mančester Siti Pepa Gvardiole, nalazi se na spisku katalonskih "ambasadora" kojima su zbog primene člana 155 španskog ustava o uspostavljanju direktne kontrole nad Katalonijom vlasti u Madridu naredile povratak u Španiju.

Fudbal

Britanski "San" navodi da je sestra Gvardiole, koji je sam poznat po snažnoj podršci katalonskoj nezavisnosti, pre samo osam meseci postavljena na funkciju u okviru španske ambasade u danskoj prestonici Kopenhagenu gde je kao "ambasadorka" Katalonije pokrivala područje nordijskih zemalja.

Navodi se da se sada Gvardiolina sestra našla na podužoj listi osoba koje se vraćaju u zemlju zbog zatvaranja katalonskih "ambasada".

Ona je na Tviteru funkciju koju je obavljala navela kao "delegat katalonske vlade u Danskoj, Finskoj, Islandu, Norveškoj i Švedskoj".

Katalonski parlament izglasao je juče nezavisnost, nakon čega je španski Senat odobrio vladi premijera Marijana Rahoja da uspostavi direktnu kontrolu Madrida nad Katalonijom u skladu sa članom 155 ustava Španije.

kurir.rs / Tanjug

foto: Reuters