Foto: TK Galeb

ŠAMPIONAT NA KIPRU

PONOVO ZLATNA: Serđa Stević postala juniorski prvak Evrope

Srpska tekvondistkinja Serđa Stević osvojila je zlatnu medalju na Evropskom juniorskom šampionatu (do 55kg), koje se održava na Kipru!

Ostali sportovi
> 18:58h

Ovo je druga zlatna medalja za neverovatnu Serđu budući da je prošle godine osvojila zlatnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu. Ona u svojoj riznici ima veliki broj medalja sa međunarodnih turnira dok ju je

Dragan Jović još odavno najavljivao kao veliki predstojeći talenat koji Srbija ima u ovom sportu.

Juniorska šampionka je na startu savladala Britanku Džulien, zatim je bila bolja od Špankinje Tores, dok je u četvrtfinalu pobedila Ruskinju Sadvakas. U polufinalu je pobedila Grkinju Tceli, a u finalu još jednu Ruskinju, ovog puta Anastasiju Nosovu.

- Ovo je moja prva juniorska godina I veoma sam srećna što sam osvojila zlatnu medalju na prvom velikom, juniorskom takmičenju. Bilo je zaista teško u svim borbama, nijednu ne bih isticala, ali za svaku sam nalazila odgovarajuće rešenje sa mojim trenerom. Hvala celoj ekipi koja me je bodrila do samog kraja, jer najteže je bilo u finalu gde sam gubila 9-1 na startu ali sam uspela da preokrenem rezultat I pobedima 20-16 – rekla je Serđa.

Prva medalja na EP za juniore je veliki uspeh, ali Dragan Jović, trener Serđe Stević I sportski direktor TAS-a, smatra da može I bolje naša reprezentacija tokom preostala dva dana.

- Prvog dana smo bili na pragu da osvojimo medalju budući da je Teodora Jović ušla u četvrtfinale. Drugog dana smo posle nekoliko poraza na staryu uspeli da dođemo do prve medalje. Serđa je evropska kadetska šampionka I moja najava za neka naredna velika dela. Polako se to ostavruje. Ima tek 15 godina I pred njom je budućnost – rekao je Jović. – Pred nama su još dva takmičarska dana I nadamo se da ćemo se okititi još nekom od medalja. Tek treba da se bore Nadica Božanić, Jovana Mušicki I mnogi drugi sjajni takmičari.

Prvog dana su izgubili Nikola Cvetić (-45kg), Miloš Mihajlović (-59kg), Vanja Mičić (-78kg), Anđela Kujunđić (-52kg), dok je Teodora Jović (-42kg) izgubila u borbi za medalju.

Drugog dana su na startu poraženi Strahinja Damnjanović (-63kg), Stefan Marković (-48kg), Miljana Stefanov (-44kg), kao I Natalija Čalić (-68kg).

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kokeza novi reprezentativac Srbije?!