Foto: Damir Dervišagić

Bruka

SKANDAL U LOKALU U POŽAREVCU: Vojnici izbačeni iz kafića zbog uniforme

Dvojica pripadnika Vojske Srbije izbačeni su u sredu iz kafića „Kasper“ u Požarevcu samo zbog toga što su nosili uniformu Vojske Srbije, saopšteno je iz Vojnog sindikata.

Srbija
> 21:14h

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić potvrdio je za Kurir da je došlo do incidenta.

- Oficir i podoficir Vojske Srbije bili su na službenom putu u Požarevcu i svratili su na kafu. Međutim, u kafiću „Kasper“ nisu bili usluženi samo zato što su nosili uniformu. Oni su pristojno napustili kafić i nisu osporavali njihovu odluku, jer se vojnici ponašaju u skladu sa kodeksom časti - kaže Antić i dodaje da se u pomenutom lokalu i ranije dešavalo da predstavnici vojske budu nepoželjni gosti.

U kafiću „Kasper“ nam je rečeno da su dvojica vojnika bila, ali oni tvrde da su ih ljubazno uslužili. Međutim, nisu nam rekli i šta su vojnici popili, već su nas uputili na vlasnika Zorana Milovanovića.

- Nisam bio u kafiću tog dana. Ne mogu ni da negiram niti da potvrdim - rekao je Milovanović.

Na insistiranje da kaže zašto ljudi tvrde da on ne voli vojnike, odgovorio je:

- Kažu da ja ne volim vojsku, pa ekvivalent tome je i da vojska ne voli mene. A možemo i ovako da kažemo: „Zbog toga što Vojni sindikat vređa predsednika republike, ja više neću da puštam pripadnike vojske u kafić!“ Najbolje je da ti što me optužuju provere moj vojni karton i vide mobilizaciju, dva ratišta, pa neka zaključe da li ja volim ili ne volim vojsku.

Aleksandar Radić

NEKAD JE VOJSKA BILA CENJENA

Vojni analitičar Aleksandar Radić podseća da su predstavnici Vojske Srbije nekada imali najveći ugled, ali da je sada drugačije.

- Nekada su vojnici imali besplatnu turu pića čim kroče u kafanu, a sada je vojni poziv poštovana vrednost samo u teoriji.

Kurir / S. S.

Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Slučaj kantrimen! Da li Marko krije ljubavnicu ili nečije dete, pita otac nastradalog Bojana?!