Foto: Profimedia

BRZ NAČIN

NAPRAVILI STE PREMASNU SUPU? Potrebna vam je samo jedna namirnica koja upija sve!

Samo jedna namirnica može vam pomoći da dobijete ukus supe kakav želite. Dovoljno ju je samo položiti u supu i ona će upiti višak masti. Otkrijte još trikova za super supu.

Žena

Postoje dva načina kako da odmastite premasnu supu. Prvi je da pričekate da se ohladi i stavite je u frižider. Nakon nekoliko sati sloj masnoće stvoriće se na vrhu supe. Tada je samo pokupite kašikom i bacite.

Postoji i jedan mnogo brži način. Na premasnu supu stavite list zelene salate, pričekajte kratko, do pola minuta, izvadite ga i bacite. List salate pokupiće višak masti. Možete ponavljati ovo više puta dok supa ne bude masna onoliko koliko želite.

foto: Profimedia

Top-trikovi za super supu:

- Preretka supa - postaće gušća ako joj dodate malo mrvica hleba ili naribanog oguljenog krumpira. Ako dodajete krompir pustite da se kuva još desetak minuta.

- Preslana supa - stavite 2-3 oguljena krompira, skuvajte i potom ih izvadite. Možete dodati i decilitar do dva vode.

- Supu nikad nemojte kuvati na prejakoj vatri jer će voda tada prebrzo ispariti, a meso ostati suvo. Krčkajte je na laganoj vatri, tako da lagano baca "ključ" na površini.

- Supa će biti ukusnija ako u nju stavite više vrsta različitog mesa, npr. junetinu, piletinu i janjetinu zajedno.

- Što više povrća stavite u juhu, to će biti ukusnija. Samo imajte na umu vreme kuvanja različitog povrća. Celer će se kuvati duže i možete ga odmah staviti s mesom, šargarepa nešto kraće, a brokoli će biti kuvan već za 10 minuta.

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Profimedia