Foto: Profimedia

PROBLEM SVAKE ŽENE

IMATE IH U FRIŽIDERU: Ove namirnice će podmladiti vašu kožu i vratiti joj sjaj

Lepota i želja da se podmladiš ili što duže zadržiš mladalački izgled, mogu biti vrlo skupi ako se držiš proizvoda koje preporučuju kozmetičke industrije.

Žena
> 10:02h

Da li znaš da najbolje tajne za podmlađivanje imaš već sada u kuhinji! I vrlo su jeftine!

Peršun - koji podmlađuje kožu i uklanja podočnjake.

Napravi masku od tri kafene kašičice peršuna i dve kašike jogurta. Pomešaj ih dok se ne sjedine u jednu masu i potom ih nanesi na lice. Neka odstoji pola sata, a onda je isperi mlakom vodom.

Ananas i sveži sir - Napravi pastu od svežeg domaćeg sira i malo ananasa. Nanesi je na lice i ona će sprečiti svrab i iritacije na koži i daće joj sjajan i mladalački izgled.

foto: Profimedia

Čajevi - Zeleni čaj ili čaj od kamilice odličan je za ispiranje lica. Oni smiruju i uklanjaju crvene tragove, pogotovo ako si pre toga radila detaljan piling lica.

Avokado i med - preporučuju se za suvu kožu. Suvoj i staroj koži potrebna je hidratacija. Preseci avokado na dva dela, iskoristi samo mesnati deo i pomešaj ga sa kašičicom meda, dok ne dobiješ kremastu masu. Namaži na lice i ostavi 10 minuta, potom isperi toplom vodom ili zelenim čajem.

Žute paprike - daju vlagu koži iznutra i brišu bore.

Jaja - obnavljaju kožu na pregibima zbog proteina koje sadrže i pomažu u održavanju kolagena. Možeš ih često nanositi na kožu, jer nemaju neželjena dejstva.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Srbijadanas, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 10 namirnica koje dokazano brišu bore!