Foto: Printscreen YouTube

ORUŽJE BUDUĆNOSTI

(VIDEO) RUSKI KONSTRUKTOR OTKRIO: Ovako će izgledati vojni helikopteri za 50 godina

Za 30 do 50 godina, helikopteri će dobiti mnogo više automatizacije režima leta i moći će da manevrišu u velikim brzinama, izjavio je Sergej Mihejev, glavni konstruktor "Kamova", jednog od vodećih proizvođača, koji uveliko priprema helikoptere budućnosti.

Planeta
> 14:43h

"Razvoj borbenih helikoptera nesumnjivo će biti osnova za ponovno opremanje modernih oružanih snaga, jer helikopter u svom svojstvu danas predstavlja jedinstvenu priliku da vojska deluje brzo, tajno i efikasno. U tom smislu, vojni helikopteri imaju izuzetno dobru budućnost ", rekao je Mihejev.

Konstruktor smatra da će se broj članova posade helikoptera u budućnosti smanjiti.

foto: Printscreen YouTube

Sergej Mihejev: Helikopter će se koristiti kao savršena mašina

"To će biti napadački helikopteri, koji će manevrisati i leteti sa velikom brzinom. Možda dvostruko većom nego sada", rekao je Mihejev. Po njegovom mišljenju, razvoj vojnih helikoptera biće sproveden u mnogim područjima, uključujući i poboljšanje opreme koja pomaže u implementaciji i načinu letenja i borbenim dejstvima.

Govoreći o naoružavanju obećavajućih mašina, Mihejev je napomenuo da je i danas oružje koje nosi helikopter izuzetno raznoliko.

"Savršeni su i stvoreni na novim fizičkim principima. Naravno, sve ovo će se reflektovati ne samo u izgradnji helikoptera, već generalno na bojnom polju. Helikopter će se koristiti kao savršena mašina", ocenjuje on i dodaje da će ovo biti jedinstven savršen kompleks, kojim rukovodi minimalni broj ljudi.

Kurir.rs/Glas Moskve

Foto: Printscreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PRVI snimci MIGOVA 29 na pisti aerodroma Batajnica