Foto: Kurir

nema nameru da se zaustavi

OSVOJIO NJUJORK SA MAJICOM KURIRA Šćepanović istrčao najčuveniji maraton, publika ga bodrila sa Bravo, Srbija Kurir!

Beogradski advokat Vučić Šćepanović prvi je maratonac iz Srbije koji je istrčao šest najvećih maratona. Učestvovao je u Bostonu, Čikagu, Tokiju, Londonu i Berlinu, a poslednji u nizu je i čuveni njujorški maraton i to po treći put.

Ostali sportovi
> 15:00h

Njujorški maraton dugačak je 42, 195 km i održava se 43 godine. Više od 50.000 trkača iz oko 125 zemalja je učestvovalo na ovogodišnjem maratonu, a maratonce je posmatralo oko 2 i po miliona ljudi.

FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir

Takmičari prolaze kroz četiri dela grada. Kreće se od Sten Ajlenda, preko Bruklina, Kvinsa, Bronksa, Pete avenije, Kolumbus skvera i završava se u čuvenom Central parku.

foto: Kurir

- Zajedno sa mnom je učestvovala i moja ćerka Simonida. Ona je trčala 5 kilometara trku nacija i predstavljala Srbiju. Na nekoliko mesta publika je navijala i za nas, čulo se "Bravo Srbija Kurir". Trka nacija je startovala ispred Ujedinjenih nacija u Central parku, njujorški maraton startuje sa čuvenog Vatezano mosta, preko Stejt Ajlenda, Bruklin kvinsa, i cilj je u Central parku. Ovo je bio moj treći njujorški maraton - rekao je Vučić Šćepanović za Kurir.

foto: Kurir
foto: Kurir

- Pripremao sam se trčeći oko Ade za njujorški maraton koji je najpopularniji maraton na svetu. Sam po sebi je atrakcija zbog velikog broja učesnika, publike i na stotine muzičkih grupa i orkestara koji sve vreme sviraju pored staze, a publika fanatično navija i bodri maratonce sve vreme. Moja trkačka parola je ako hoćeš da trčiš, trči milju. A ako hoćeš da doživiš novi život, trči maraton - u dahu je rekao prvi maratonac iz Srbije koji je učestvovao na 6 najvećih manifestacija ovog tipa.

Kurir.rs / Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Gol koji se zove "Pauk više ne živi ovde"