Foto: Dado Đilas

ODJECI DERBIJA

PERO ANTIĆ: Ne mogu da dišem, ali dobismo ih!

Za 14 trojki zaslužan je trening, ali i naš trener, kaže najveći „delija“ među košarkašima Zvezde, vidno srećan zbog trijumfa u meču s večitim rivalom

Košarka
> 18:29h

Jedna od mnogih tetovaža Pere Antića najbolje opisuje kako stameni Makedonac doživljava večite derbije.

Grb Delija na levoj podlaktici jasno stavlja do znanja da je Pero zvezdaš „do koske“ i da sudar sa najljućim rivalom predstavlja mnogo više od obične prvenstvene utakmice. Zato je i pobeda pred Grobarima, iako nema veliki rezultatski značaj, i te kako slatka.

- Znali smo kakva utakmica nas očekuje, da je derbi specifičan, da treba svako da uživa u njemu. Bilo nam je jasno i da je potrebno više od odrađivanja skautinga i treninga. Treba da ostaviš srce na parketu. Igrači Partizana su imali dodatnu energiju zbog navijača. Na terenu je bilo veoma teško, jedva se diše, a noge bole - poručio je Pero Antić.

Mnogi se slažu da je najveća Zvezdina moć bila daleko od koša, u preciznim šutevima van linije za tri poena. Pogađali su crveno-beli svaki drugi šut sa distance i ukupno ispalili čak 14 „bombi“.

- Za to je zaslužan trening, ali i naš trener. Najvažnije je da se dobro krene, a mi smo već na početku dobili samopouzdanje i nastavili kako treba - pojasnio Pero i uz osmeh.

foto: Dado Đilas

Pravi se Toša

ŠVAJNŠTAJGER, KO JE TAJ?

Antić je poznat kao veliki šaljivdžija, a to je pokazao odgovarajući na pitanje da li je video Bastijana Švajnštajgera i Vujadina Savića pored terena.

- Ko je taj? Šalim se, znam ko je, ali ne pratim fudbal. Fudbalerima Zvezde svaka čast što su nas podržali. Kad nam daju karte, idemo i mi njih da bodrimo - rekao je Pero uz smeh.

foto: Dado Đilas

Kritika

NOVICA UBICA: SAMO NENORMALAN NE GRIZE NA DERBIJU

Kapitena Partizana Novicu Veličkovića poraz u derbiju peče jače nego ostale. Kapiten crno-belih može da podnese rezultatski minus, ali neborbenost i slabu motivaciju prezire. - Zvezda je zasluženo pobedila. Većina naših igrača je prvi put igrala derbi u ovoj atmosferi, teško je objasniti im šta ih čeka. Borili su se jer treba da si nenormalan pa da ti fali energije u ovakvoj utakmici - rekao je Novica.

Ne može bez incidenta

foto: Dado Đilas

ALIMPIJEVIĆ POGOĐEN U GLAVU

Trener crveno-belih Dušan Alimpijević zadobio je lakšu povredu kada je pogođen tvrdim predmetom u glavu. Iz Crvene zvezde su saopštili da je sudija Milivoje Jovčić video taj incident i da niko iz njihovog tabora nije isprovocirao navijače Partizana.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kakav paradoks! Ronaldo nabolji na svetu a 713. u Evropi!