Foto: Reuters

ARGENTINAC NAPUŠTA MADRID

KARAMELE BIRAJU TRENERA: Everton čeka Simeonea na leto

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone jedan je od četiri kandidata za trenera Evertona i želja je vlasnika liverpulskog kluba Farhada Moširija, preneo je danas Skaj.

Fudbal
> 14:01h

Atletiko je trenutno četvrti u Primeri, a Simeone je, navodno, zadovoljan u klubu i malo je verovatno da će napustiti Madrid usred sezone.

On je u septembru potpisao novi ugovor sa Atletikom do 2020. godine.

Moširi će se sastati sa članovima Upravnog odbora pre vikenda i veruje se da će podržati potpisivanje višegodišnjeg ugovora sa trenerom, uz sredstva koja bi mogla da plate najveći klubovi u Premijer ligi.

Međutim, postoji opcija prema kome će "karamele" sačekati Simeonea do kraja sezone, tako što će postaviti privremenog trenera, a na leto dovesti Argentinca.

Spekuliše se da su menadžeri bivšeg engleskog selektora Sema Alardajsa razgovarali sa upravom Evertona, o ugovoru do kraja sezone, a izvor Skaja blizak 63-godišnjem treneru naveo je da su navodi o nedeljnoj plati od 100.000 funti "potpuno netačni".

Klub razmatra i ostanak privremenog trenera Dejvida Ansvorta, kome je u tome pomogla pobeda od 3:2 protiv Votforda, iako je Everton gubio sa 0:2. Predsednik kluba Bil Kenrajt smatra da je Ansvort najbolje kratkoročno rešenje.

Trener Votforda Marko Silva je takodje jedan od kandidata, navodno je za njega zainteresovan i vlasnik Evertona, ali mediji navode da će Votford posle dobrog početka sezone želeti da zadrži svog trenera.

(Beta, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kakav paradoks! Ronaldo nabolji na svetu a 713. u Evropi!