Foto: Nemanja Pančić, Dado Đilas

NEMA MRDANJA

ZVEZDAN TERZIĆ NE DA TRENERA: Miloje, evo blanko čeka, upiši iznos!

Generalni direktor crveno-belih želi da od Vladana Milojevića napravi Zvezdinog Fergusona tako što bi ga zadržao još dugo na Marakani

Fudbal
> 13:18h

Ako je verovati Zvezdanu Terziću, trener Crvene zvezde Vladan Milojević uskoro će potpisati novi ugovor, tako da će navijači crveno-belih moći mirno da spavaju tokom zimske pauze.

Sve ono što je Vladan Milojević u proteklih pet meseci uradio u Crvenoj zvezdi nije prošlo nezapaženo u Evropi. Mnogi klubovi voleli bi da ga angažuju, a čelnici kluba s Marakane imaju samo jedan zadatak, da ga zadrže na stadionu „Rajko Mitić“ što duže.

- Vladan Milojević ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna i naša želja je da ga zadržimo. Pre 20 dana Mitar Mrkela i ja smo mu saopštili da ga čekamo na sastanku 13. decembra, kada se završi prvi deo sezone. Novi ugovor je na stolu, Miloja čeka blanko ček i na njemu je da odluči - rekao je Zvezdan Terzić za Kurir, a na naše pitanje može li Zvezda da se finansijski nosi sa bogatijim klubovima je odgovorio:

- Milojević će biti maksimalno ispoštovan, kao i dosad. Opet, sve u granicama naših novčanih mogućnosti. Miloje je mnogo dao Crvenoj zvezdi, ali i Zvezda njemu u ovih pet meseci. Obe strane imaju obavezu jedna prema drugoj.

foto: Privatna Arhiva

Terzić je izneo još jednu zanimljivu konstataciju, koja objašnjava koliko su ljudi u Zvezdi ozbiljni kada je zadržavanje sadašnjeg trenera u pitanju.

- Naša je želja da Vladan Milojević bude dugoročan projekat Crvene zvezde! Novi ugovor trebalo bi da glasi na dve ili tri godine, s tim da je naša želja da Milojević ostane u Crvenoj zvezdi 15 godina. Da bude ono što je bio Aleks Ferguson u Mančester junajtedu.

Vladan Milojević je napravio pravo sportsko čudo ove jeseni, postao je najuspešniji trener Crvene zvezde u poslednjih deset godina, uvevši ekipu u grupnu fazu Lige Evrope sa ambicijama da se tamo i prezimi, a klub je i prvi u Superligi.

Prelazni rok

ČETIRI NOVA POJAČANJA

Narednih nedelja potpis na nove ugovore sa crveno-belima trebalo bi da stave neki igrači.

- Za nekoliko dana sve bi trebalo da bude rešeno sa Kangom, odnosno potpisaće novi ugovor. Ista je stvar i sa Srnićem. Sa Donaldom i Le Talekom pregovaramo. Ti igrači su u žiži, njih svi traže. U slučaju da neko od njih, ili svi, ode, mi već sada imamo spremne zamene. Blizu smo da završimo četiri nova igrača za zimu - jasan je Terzić.

Uspomena

PROĐE 20 GODINA OD DEBIJA U FOTELJI

Kurir je juče na svom portalu objavio zanimljiv tekst i fotografiju Zvezdana Terzića od pre 20 godina, odnosno njegovog prvog dana na mestu generalnog direktora u OFK Beogradu.

- Zanimljivo! Znam za tu fotografiju - kroz osmeh je prokomentarisao Terzić.

Čeka se internat

USKORO OTVARANJE NOVIH TERENA

Zvezdan Terzića zatekli smo juče ujutro na obodu Marakane kako nadgleda završne radove u omladinskoj školi.

- Još malo i biće sve gotovo. Nadam se da će za deset do 15 dana biti organizovano svečano otvaranje. Završavamo tri terena i salu za treninge tokom zime. Sledeće godine gradićemo internat. Sigurno je da ćemo podići nivo infrastrukture - poručio je Terzić.

foto: EPA

Zna se cena

BOAĆI KOŠTA VIŠE OD ČETIRI MILIONA

Najbolji strelac Crvene zvezde u svim takmičenjima ove sezone Ričmond Boaći sa 14 golova pod budnim je okom stranih klubova.

- Boaći može da ode samo ako ponuda bude jača od četiri miliona evra. Toliko smo imali ovog leta i odbili smo. Njega i još neke igrače prate mnogi klubovi, ali nijedna zvanična ponuda još nije došla u klub.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Nemanja Pančić, Dado Đilas, Privatna arhiva, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega FSS plaća kaznu od 210 hiljada franaka