Foto: Printscreen

FILMSKA ŽIVOTNA PRIČA

BILA JE HEROINA SRPSKE GLUMAČKE SCENE: Dva muškarca, mnogo osmeha i tuga koju do smrti nije mogla da zaboravi

Nekima baka i majka, a za neke simbol ženstvenosti i stila. Kako god da je pamtite, Olivera Marković je definitivno jedna od heroina naše glumačke scene koju nikada nećemo zaboraviti,piše glossy.rs

Pop kultura
> 19:55h

Njena glumačka karijera započela je otprilike istog trenutka kada se rodila. Ljubav prema glumi pokazivala je još u detinjstvu da bi u veoma ranim godinama započela svoj glumački angažman tokom okupacije, kada je držala predstave na Kolarčevom univerzitetu.

Crna kosa, upečatljive oči i beo ten od početka su okarakterisale ovu glumicu kao vrsnu lepoticu, a njen tadašnji stil mogao se meriti sa stilom holivudskih diva. Ipak, mnogi je se pamte upravo po humorističkim angažmanima, kao Živku u Nušićevoj "Gospođi ministarki" ili kasnije u nezaboravnom, sada već klasiku, Balkan ekspresu.

foto: Printscreen

Život Olivere Marković obeležila su dva muškarca, i to dva glumca - Rade Marković sa kojim je glumela u čuvenim "Mačkama" 1957. godine, i Dušanom Bulajićem sa kojim je ostala do samog kraja.

"Sedamnaest godina sam bila sa Radetom, sada sam isto toliko sa Duškom i prosto ne znam da li ima neko vreme kada nisam bila udata. Čini mi se da sam se udala čim sam se rodila", rekla je Olivera u jednom intervjuu.

Popularni glumački par bio je svestan da, što zbog Dušanove povučenosti, što zbog popularnosti njenog bivšeg muža, Oliveru uvek vezuju za Radeta. O tome svedoči i jedna anegdota koju je Duško rado prepričavao.

Naime, kada je jedan dečak prišao Oliveri da traži autogram, okrenuo se Dušanu sa rečima:"Čika Rade, da li biste mi i vi dali autogram?", nakon čega se Dušan zaista i potpisao kao Rade.

Nakon smrti svog supruga 1995. godine, Olivera Marković istakla je da oseća bol koju ne može opisati. Poznata glumica je tih godina izbegavala angažmane, a svoju poslednju ulogu odigrala je 2005. godine. Preminula je 2. jula 2011. nakon duge i teške bolesti.

foto: Printscreen

(Kurir.rs/Glossy.rs)