Foto: FSS

Prvi pripremni meč za Mundijal

(VIDEO) ORLOVI PROBUŠILI KINESKI ZID: Srbija pod vođstvom Krstajića pobedila Kinu golovima Ljajića i Mitrovića

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Kinu 2:0 (1:0) u prvom od dva prijateljska meča na Azijskoj turneji koji se igraju u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Fudbal
> 15:13h

Golove su postigli Adem Ljajić u 20 i Aleksandar Mitrović u 69. minutu.

Utakmica je počela opasnom prilikom Kineza, kada je Leiju loš prijem onemogućio da izađe 1 na 1 sa Stojkovićem. Mitrović i Tadić su imali prilike, pokušao je i Milinković-Savić, pre nego što je Adem Ljajić u 20. minutu doneo prednost našoj selekciji. Sa leve strane centrirao je Kostić, Tadić je prihvatio loptu grudima i šutirao – dvaput je izblokiran, ali je ona ostala na "tacni" Ljajiću koji je smešta u levi ugao.

Kinezi su u dva navrata bili blizu izjednačenja, Hang Bo i Vu Lei su pokušavali, a golman Jun Ling je na drugoj strani zaustavio odličan pokušaj glavom Aleksandra Mitrovića.

Drugi deo meča počeo je velikom šansom za Mitrovića, posle čega je Kina preuzela inicijativu. Igrači u crvenim dresovima ređali su šanse, rezervista Predrag Rajković je u nekoliko navrata izuzetno intervenisao i uspeo da odbije napad rivala. Poslednja u nizu prilika viđena je u 68. minutu kada je Vu Lei bio neprecizan, a kazna je stigla samo 60 sekundi kasnije. Živković je odlično prošao po levoj strani, uputio savršen centaršut u peterac, odakle se Mitrović poklonio i postavio konačan rezultat.

Priliku da debituju dobili su dugo čekani Sergej Milinković-Savić, koji je odigrao sasvim solidno ceo meč, kao i još jedan član šampionskog tima sa Novog Zelanda Miloš Veljković, koji je ušao umesto kapitena Branislava Ivanovića poslednjih 20 minuta, a zaigrao je i povratnik u nacionalni tim Nenad Krstičić.

Za četiri dana fudbaleri Srbije završavaju azijsku turneju utakmicom protiv Južne Koreje u Busanu.

2. POLUVREME

90+5. minut - Kraj meča

89. minut- Nema uzbuđenja

84. minut - U igru ulaze Prijović i Gaćinović, a izašli su Mitrović i Tadić

83. minut - Umesto Adema Ljajića na terenu je Nenad Krstičić

78. minut - Još jedan dobar prodor Živkovića i prilika za Mitrovića, lopta je otišla preko gola.

70. minut - Veljković je zamenio Ivanovića

69. minut - GOOOOOOOOOl 2:0 - Dobar prodor i centaršut Živkovića. Mitrović je bio iza leđa odbrane i lako postigao gol

67. minut - Dobra akcija i naapad Kineza

61. minut - Dobar udarac Milinković - Savića i sjajna odbrana golmana Kine

60. minut - Umesto Kostića u igri je Živković

56. minut - Opet Rajković! Intervenisao je posle šuta Kineza, da bi se u nastavku Ivan Obradović podnetnuo pred golom

51. minut - Vu Lin je tražio penal nakon što su Kinezi još jednom zapretili Rajkoviću. Golman Srbije je opet srečio najgore

49. minut - Velika šansa za Kineze i sjajne dve intervencije Rajkovića, koji je otklonio opasnost pred golom itzlaskom van kaznenog prostora

48. minut - Odličan napad Srbije i šansa za Mitrovića

46. minut - Utakmica je nastavljena

foto: Printskrin

1. POLUVREME

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

40. minut - Mitrović je šutirao glavom, ali je golman Kine Jan Žunling na samoj gol crti zaustavio loptu. Rukavina je centrirao.

32. minut - Najopasniji napad Kine na utakmici. Vu Lei je stigao nadomak kaznenog prostora i šutirao, ali je lopta otišla preko gola. Odbrana Srbije nije reagovala prilikom prodora Leija, što je posebno iznerviralo golmana Stojkovića.

20. minut - GOOOLLL!!! Adem Ljajić je doveo Srbiju u vođstvo! Kostić je prošao po levoj strani, centrirao, Tadić je pokušao dva puta ali su njegovi pokušaji izblokirani. Lopta je stigla do Ljajića koji je matirao domaćeg golmana.

10. minut - Prva velika prilika za Srbiju. Kostić je odlično uposlio Tadića, ali napadač Orlova iz dobre pozicije nije uspeo da pogodi mrežu rivala.

2. minut - Kina je prva pripretila. Opasan napad domaće selekcije nije međutim ozbiljnije ugrozio gol Stojkovića pošto Vu nije uspeo lepo da prihvati loptu.

foto: Printskrin

U startnoj postavi nalazi se debitant Milinković-Savić.

Srbija će utakmicu početi u formaciji 4-3-3: Stojković - Rukavina, Ivanović, Tošić, Obradović - Milinković-Savić, Gudelj, Ljajić - Tadić, Mitrović, Kostić.

Na klupi su: Veljković, Krstičić, Prijović, Kolarov, Rajković, Gaćinović, Vuković, Radonjić, Živković, Grujić, Dmitrović, Maksimović.

Kina, koju sa klupe predvodi selektor Marčelo Lipi, počinje utakmicu u sastavu: Jan Žunling, Žang Linpeng, Feng Ksijaoting, Vu Li, Hao Žunmin, Ženg Ženg, Li Ksujepeng, Gao Lin, Jin Hongbo, Ju Hančao, Žao Juhao.

Kurir sport

Foto: FSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!