Foto: EPA, Foto: EPA

ŽESTOKO

PLENKOVIĆ ODGOVARA KOLINDI: Ima problema, ali u Hrvatskoj nije vanredno stanje

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da u Hrvatskoj nije vanredno stanje kao što je rekla predsednica Kolinda Grabar Kitarović, već da ta zemlja ima teškoće, probleme, ali i Vladu koja prati te probleme.

Hrvatska
> 14:53h

Plenković je to rekao pošto je hrvatski Sabor nakon četrnaestočasovne rasprave izglasao ponovo poverenje njegovoj vladi, ali je odbio da komentariše kritike predsednice Grabar Kitarović.

"Kao što sam i najavljivao od samog početka, bila je ovo četvrta neuspešna inicijativa opozicije, a potvrđena je i cela Vlada i ministarka Nada Murganić. Koristili su instrument za koji su unapred znali da neće moći da prođe u hrvatskom saboru", kazao je Plenković.

On dodao da je rasprava pokazala da Vlada od samog početka štiti opšti interes, hrvatsku privredu, stabilnost finansijskog sistema i radna mesta.

Hrvatski premijer je ocenio da je inicijativa opozicije bila "vrlo škrta u pismenoj formi, a u usmenoj formi je pokazala svu svoju prazninu i nepotrebnost".

"No, nas to neće omesti da nastavimo da sprovodimo svoj program, da se zalažemo za kvalitetniji život hrvatskog čoveka, za nastavak reformi i pozitivnih trendova u hrvatskom društvu. Pokazaćemo razliku između ozbiljne i odgovorne politike i politikantstva, čega smo imali priliku nagledati se tokom ove višesatne rasprave", zaključio je Plenković.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Novo vršnjačko nasilje u Srbiji!