Foto: Reuters

Kraj sezone počinje završni masters

POČINJE MASTERS U LONDONU: Svi su tu samo Nole i Marej fale

Platili danak Srpski i škotski teniser neće igrati zbog povreda, a najveći favoriti za osvajanje turnira su Nadal i Federer

Tenis
> 13:39h

Završni masters u Londonu, koji počinje danas, okupio je najbolje tenisere, bez povređenih Novaka Đokovića, Endija Mareja i Stena Vavrinke.

Najbolje rangirani teniser sveta, Španac Rafael Nadal, na poslednjem turniru u sezoni igraće u grupi „Pit Sampras“ sa Austrijancem Dominikom Timom, Bugarinom Grigorom Dimitrovim i Belgijancem Davidom Gofanom. Drugi teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer, biće u grupi „Boris Beker“ zajedno s Nemcem Aleksandrom Zverevim, Hrvatom Marinom Čilićem i Amerikancem Džekom Sokom. Dvojica najboljih tenisera iz obe grupe plasiraće se u polufinale. Turnir počinje danas, a trajaće do 19. novembra.

Titulu na mastersu u Londonu neće braniti Endi Marej, koji je prošle godine savladao Novaka Đokovića sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Škot je tada preuzeo poziciju broj 1 od Srbina. U 2017. godini obojica su platila danak povredama, pa su pre vremena morali da okončaju sezonu. Njima se pridružio i Švajcarac Sten Vavrinka, inače sedmi igrač na ATP listi. Trenutno, Đoković je 12. na svetu, a Mari 16. na ATP listi.

Rafa Nadal ima poseban motiv, jer dosad nikada nije uspeo da osvoji završni masters u sezoni. To je jedini turnir iz serije na kojima se osvaja 1.000 poena koji mu nedostaje.

- Koleno je dobro. Ako sam već u Londonu, onda sam došao da igram i osvojim turnir. To je moja nada i motivacija, ništa me drugo ne interesuje. Želim finale i da slavim u njemu - rekao je Nadal.

Umalo rekord

ZVEREV NAJMLAĐI

Nemački teniser ruskog porekla Aleksandar Zverev biće najmlađi učesnik finalnog mastersa još od 2008, sa 20 godina, pet meseci i 15 dana. Rekord je i dalje u vlasništvu Argentinca Huana Martina del Potra sa 20 godina i mesec dana.

foto: Printscreen

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Printscreen, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!