Foto: Printscreen, Nebojša Mandić

nekadašnji šef beogradske policije O NAPADU NA BIVŠEG KOLEGU

MARKO NICOVIĆ ZA KURIR: Korumpirani policajci su prebili inspektora Milana Trticu iz Parova

Milan Trtica je pričom u emisiji na TV Hepi razotkrio policajce koji su u sprezi sa kriminalom, brutalno prebijanje je opomena, kaže bivši šef beogradske policije

Crna Hronika
> 12:07h

Marko Nicović, nekadašnji šef beogradske policije, tvrdi za Kurir da iza brutalnog prebijanja bivšeg inspektora Milana Trtice, nakon njegovog gostovanja u „Parovima“ na TV Hepi, stoje korumpirani policajci koji su želeli da ga ućutkaju. Trtica je napadnut u nedelju ispred svoje zgrade na Voždovcu i nalazi se u komi.

Nicović, koji je inače bio šef Trtici početkom devedesetih godina, kaže da ga se seća kao dobrog i vrednog radnika i da su svojevremeno odlično sarađivali.

Dobar policajac

- Milan je odličan i čestit inspektor, podseća ma na čuvenog njujorškog policajca Franka Serpika, po kom je snimljen istoimeni film sa Alom Paćinom u glavnoj ulozi. I Serpiko je provalio da u policiji ima korumpiranih kolega i da rade sa drogom, on ih je razotkrio i jedva preživeo - priča Nicović.

Nicović smatra da je Milan toj emisiji verovatno izneo neke informacije koje su pogodile interes mafije i da je pomenuo i neku priču u kojoj su se prepoznali neki policijski službenici.

- Verujem da iza njegovog prebijanja stoje loši policajci koji su bili u vezi s kriminalcima, a koji su se zabrinuli da bi on mogao da iznese neke tvrdnje koje bi ih ugrozile - priča Nicović.

Potpis mafije

Naš sagovornik napominje da u redovima policije još ima onih koji su imali spregu s kriminalnim svetom iz devedesetih godina.

- Trtica nije spadao u red korumpiranih jer bi, u suprotnom, živeo mnogo bolje nego što živi sada. On bi imao stan, luksuzan automobil i vikendicu na moru. Ovo prebijanje mu je opomena, pokušaj da se privremeno onesposobi da ne bi nastavio da iznosi priče u javnost. Takav napad ima potpis mafije, jer samo oni prvo sakate, pa ubijaju - kaže on.

Al Paćino, foto: Profimedia

Nicović objašnjava da je sprega policije i mafije jaka.

- Policajci su redovno bili u pratnji kriminalaca jer su im obezbeđivali lak prolaz uz policijsku značku, ali im i odavali informacije i upozoravali ih. Zato su ga i napali po istom principu - dodao je Nicović.

Komšije

MILAN ŽIVI SKROMNO

Komšije Milana Trtice kažu da je on u stanu u Kumodraškoj ulici živeo sam otkako se razveo.

- Pre nekoliko godina je ostao bez posla, pa više nije radio, živeo je baš skromno. Veoma je fin komšija i zatečeni smo zbog toga što mu se dogodilo. Ljudi iz obližnjeg tržnog centra su videli da ga neko napada, pa su oni i pozvali Hitnu pomoć i policiju. Zanimljivo je da u ovom delu ulice ne postoje nadzorne kamere - pričaju komšije iz Kumodraške.

Kurir / J. I.

Foto: Printscreen, Nebojša Mandić, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV NA LICU MESTA) SPECIJALCI SA DUGIM CEVIMA OPKOLILI ZGRADU: U toku akcija na Kanarevom brdu, ceo kvart EVAKUISAN