Foto: Gov.me

Javni oglas: Vlada Crne Gore donela odluku

POČETNA CENA 80.000 EVRA: Na prodaju Titova jahta Jadranka

Nekadašnja Titova jahta „Jadranka“, izgrađena u brodogradilištu „Kraljevica“ 1977. godine, proglašena je suvišnom za potrebe državnih organa Crne Gore

Društvo
> 16:20h

Vlada Crne Gore objavila je na Tviteru da će nekadašnja Titova jahta „Jadranka“ biti ponuđena na prodaju posredstvom javnog oglašavanja po početnoj ceni od 80.000 evra.

- Nekadašnja Titova jahta „Jadranka“, izgrađena u brodogradilištu „Kraljevica“ 1977. godine, proglašena je suvišnom za potrebe državnih organa Crne Gore - navodi se u poruci objavljenoj na Tviteru.

Nekadašnji predsednički brod maršala Josipa Broza Tita početkom meseca prebačen je na suvi vez.

foto: Profimedia

Radnici specijalizovane kompanije za servis megajahti OMC izvadili su iz akvatorija luke Bar brod koji je u protokolarne svrhe koristio i crnogorski državni vrh. Brod godinama nije isplovljavao i bio je na vezu u vojnom delu luke Bar, a postojala je bojazan da će ući voda u potpalublje.

Vađenje broda iz mora takozvanim travel-liftom obavljeno je u organizaciji Mornarice Vojske Crne Gore i firme OMC, koja je operater marine „Sveti Nikola“, javili su ranije crnogorski mediji.

Motorna jahta duga je 34, široka osam metara, s gazom na krmi od 1,5 metara. Sagrađena je u brodogradilištu „Kraljevica“ 1977. godine, s pogonskom grupom od dva dizel MTU motora, koja su joj omogućavala maksimalnu brzinu 25 čvorova.

U posadi je bilo 14 članova, a mogla je primiti maksimalno 40 gostiju.

Foto: Gov.me; Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ekskluzivno: Zavirili smo u Titovu vilu Galeb u Igalu, ono što je izgrađeno pre 40 godina i dalje ostavlja bez daha!