Foto: Profimedia

Ljubav prema crveno-belima

RADMANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Zvezda je bila i ostala moj san!

Nekadašnji košarkaš reprezentativac i član velikog broja NBA klubova Vladimir Radmanović otkrio je da je za njega najveće dostignuće bilo kad je obukao dres Crvene zvezde.

Košarka
> 17:58h

Od kada je završio karijeru, Radmanović ne voli da se eksponira u javnosti, ali svaki odlazak u Rusiju koristi da priča sa tamošnjim novinarima. Tako je u razgovoru za kazahstanski sajt na ruskom jeziku Prosport pričao o svom životu.

- Kad sam počeo da treniram, imao sam priliku da na delu vidim neke fantastične igrače iz svoje zemlje. Svake godine sam postajao bolji, a onda sam obukao dres Crvene zvezde. Tako sam ispunio san i odlučio da odem i pokorim NBA ligu - rekao je Radmanović.

Tokom karijere Radmanović je igrao s nekim od najboljih košarkaša - od Kobija Brajanta, preko Stefa Karija, do Reja Alena, Paua Gasola...

- Najjači utisak na mene su ostavili Kari i Brajant. Oni su igrači potpuno drugačiji od drugih. Brajant je poseban, neverovatan atleta, ludački nadaren - rekao je Radmanović.

A. R. - Foto: Profimedia

NBA početak

NI REČ ENGLESKOG

Nepisano pravilo u NBA ligi je da stariji košarkaši zbijaju šale s novajlijama, ali to nije bio slučaj s Vladom Radmanovićem.

- Tako nešto se meni nikad nije desilo. Razlog je vrlo jednostavan. Moj nivo engleskog jezika u vreme dolaska u SAD bio je jako loš. Nisam razumeo mnogo toga, a stariji igrači nisu želeli da zbijaju šale na moj račun - otkrio je Radmanović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza