Foto: Aleksandar Letić, Fonet

OTKRIVAMO

BJELOGRLIĆ POSLE SMRTI KUMA PROMENIO SCENARIO: Mandinu ulogu izbrisao iz serije Senke nad Balkanom

Reditelj odlučio da nikome ne dodeli rolu inspektora, koju je namenio pokojnom kolegi. Miloš Biković trebalo da bude glavni glumac, ali je odustao zbog obaveza u Rusiji

Pop kultura
> 15:20h

Seriju „Senke nad Balkanom“ gleda cela Srbije, a reditelj Dragan Bjelogrlić bio je na mukama da sastavi kasting i morao je pred samo snimanje da izbaci lik pisan za njegovog kuma Milorada Mandića Mandu, saznaje Kurir.

Manda je jedan od prvih glumaca koji je pre tri godine dobio ulogu a i, kako tvrdi naš sagovornik, poslednji razgovor između njega i Bjele bio je o seriji „Senke na Balkanom“.

- Bjelogrlić ga je pre izvođenja poslednje predstave 15. juna 2016. pozvao i skoro pola sata su razgovarali o „Senkama“. Čekao ga je i u kafani da dođe nakon pretpremijere da zajedno rade na scenariju. Manda se radovao što će raditi zajedno i dao je hiljadu predloga. Trebalo je da tumači lik policijskog inspektora na tajnom zadatku - kaže naš sagovornik blizak Bjelogrliću.

foto: Dragana Udovičić

Drugari iz školske klupe

On je s Mandom zajedno studirao na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vlade Jevtovića, a kasnije mu je Manda krstio decu.

- Bjela je odlučio da lik potpuno izbaci iz serije. Smatrao je da niko to ne bi mogao to da iznese kao njegov kum. Deo Mandine uloge i replika preuzeo je Miša Samolov, koji inspektora Taneta u poslednjoj epizodi vadi iz neprilika s mafijom. To je potpuno nova uloga - objašnjava naš sagovornik.

Druga glavna uloga inspektora Stanka Pletikosića bila je namenjena Milošu Bikoviću.

Nenad Jezdić, foto: Aleksandar Letić

Nenad Jezdić

ŽELEO SAM ULOGU INSPEKTORA TANETA

Nenad Jezdić, koga publika gleda kao negativca i ratnog veterana Krojača u seriji, želeo je da tumači lik inspektora Taneta.

- Krojač mi je bio poslednja opcija. Želeo sam Bjelinu ulogu - ispričao je glumac na snimanju seriji „Koreni“.

Tamara bolja od drugih

- Bjela je čekao Bikovića do pred samo snimanje. Miloš nije mogao da snima seriju „Senke nad Balkanom“ zbog obaveza u Rusiji. Slične muke kao reditelj Bjela je imao sa glavnom ženskom ulogom Maje Davidović. U poslednjem krugu kastinga ostale su Brankica Sebasijanović i Marija Bergam. Brankica i Marija bile su u najužem izboru i za ulogu Zone, pa je Bjela prelomio da uzme Mariju - objašnjava naš sagovornik.

Na velikim mukama se našao reditelj i kod izbora za Violetu Đukić.

- Za suprugu tužioca na kastingu je bilo nekoliko glumica. Ulogu je dobila Tamara Krcunović - zaključuje sagovornik.

foto: Aleksandar Letić

Hrabra Jovana Stević ljubavnica Kavace

Igra prostitutku, a završila dva fakulteta

Jovani Stević (34) mnoge žene zavide jer je snimala ljubavnu scenu sa zgodnim slovenačkim glumcem Sebastijanom Kavacom. Ona je bez razmišljanja prihvatila ulogu prostitutke, a zanimljivo je da ima čak dva završena fakulteta. Prvo je diplomirala menadžment u umetnosti, a zatim je u 31. godini upisala i glumu u klasi na Fakultetu savremenih umetnosti.

foto: Printscreen

Kurir / LJUBOMIR RADANOV

Foto: Aleksandar Letić, Fonet, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” Bura oko “Senki nad Balkanom”