Foto: EPA/MICHAEL KLIMENTYEV

MEDIJSKI NAPAD

MEDIJSKA HAJKA NA TRAMPA: Sad je navodno Rusima otkrio nove napadačke metode Islamske države

VAŠINGTON - Magazin Veniti fer objavio je danas članak u kojem tvrdi da je predsednik SAD Donald Tramp rekao ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu da pripadnici terorističke grupe Islamske države rade na tome da laptopove pretvore u bombe, koje bi onda neprimećeno mogle da prolaze obezbeđenje na aerodromima.

Planeta
> 15:22h

Veniti fer piše da je Tramp Lavrovu otkrio da su izraelski agenti koji su ubačeni među džihadiste uspeli da otkriju da oni rade na pretvaranju laprotova u prenosne bombe. Izraelci su, kako se navodi, posmatrali ćeliju ID severno od reke Eufrata, tako što su dva helikoptera "sikorski" Ć-53 prevezla komandose Sajeret matkal i stručnjake Mosada do ćelije koja je radila na transformaciji laptopova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova SAD, kao i Velika Britanija, delovali su špsče pribavljanja te informacije tako što su putnicima iz određenih zemalja zabranili da unose laptopove u avion.

Inače, Veniti fer piše i da su pre Trampove inauguracije prošlog januara, oficiri Mosada bili na konferenciji CIA, gde im je rečeno da američke obaveštajne službe veruju da ruski predsednik Vladimir Putin ima uticaj na Trampa i da bi Izrael trebalo da bude oprezan, jer se, kako su naveli, osetljive informacije "dele" sa Belom kućom i Nacionalnim bezbednosnim savetom. Strahovanje je da bi zbog toga, kako se navodi u tekstu, moglo da dođe do "curenja" informacija ka Rusima, a oni bi ih dalje mogli podeliti sa Iranom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/MICHAEL KLIMENTYEV

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Alarmantno! Evo koje nas kataklizme očekuju u 2018. godini?!