Foto: Printscreen YouTube, AP

pojačana kontrola

(VIDEO) KIMOVA ODMAZDA ZBOG BEGA VOJNIKA: Nadrljali stražari, a blindiraće granicu!

Severna Koreja je zamenila sve svoje stražare na granici koju zajedno patrolira sa Južnom Korejom odakle je jedan severnokorejski vojnik prebegao prošle nedelje, prenose južnokorejski mediji.

Planeta
> 15:21h

Vojni zvaničnici danas nisu mogli to da potvrde, a novinska agencija Jonhap piše pozivajući se na neimenovani obaveštajni izvor da postoje "znaci" da je Severna Koreja zamenila kompletni sastav straže od 35 do 40 ljudi u Zajedničkoj bezbednosnoj oblasti.

Izvor je takođe rekao da je Severna Koreja izgleda privremeno zatvorila most preko koga je prošlog ponedeljka prebegli vojnik prešao vojnim džipom a na kraju pretrčao peške do same granice.

Izvor je naveo da je moguće da Severna Koreja priprema da postavi bezbednosnu kapiju na mostu da ojača proveru svog osoblja koje ulazi u tu zonu i izlazi iz nje.

Prema navodima južnokorejske vojske, severnokorejski vojnici su pištoljima i automatskim puškama Ak-47 ispalili više metaka na odbeglog vojnika koji je pretrčao preko linije koja deli dve Koreje kada mu se vozilo zaglavilo u jarku.

On je bio pogođen na pet mesta i sada se oporavlja u bolnici blizu Seula gde je dva puta operisan od povreda unutrašnjih organa i drugih povreda.

Iako Severna Koreja glasno reaguje kada istaknute ličnosti prebegnu državni mediji do sada nisu pominjali poslednji slučaj odbeglog vojnika.

Posle istražvanja incidenta komanda UN saopštila je u sredu da je zaključila da je Severna Koreja prekršila sporazum o primirju kojim je završen Korejski rat iz 1950-1953. godine, zato što su njeni vojnici pucali preko granice i fizički prešli granicu u poteri za odbeglim vojnikom.

Kurir.rs/Beta

Foto Printscreen YouTube, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Naser Orić postao lovac u Srbiji?!