Foto: Fonet/MUP

Apelacioni sud

MANJA KAZNA BIVŠEM PORTPAROLU I SAVETNIKU: Milanu Budimiru pet godina za gajenje kanabisa

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana zatvorsku kaznu nekadašnjem portparolu i savetniku u Ministarstvu energetike Milanu Budimiru i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora zbog učešća u proizvodnji kanabisa u laboratorijama u Aleksincu i Beogradu u toku 2014. godine.

Crna Hronika
> 20:08h

Tom odlukom koja je objavljena na sajtu suda preinačena je presuda Specijalnog suda, kojom je Budimir prošle godine bio osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Budimir je nekada radio kao portparol bivšeg ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića, a zatim kao savetnik u Ministarstvu energetike u vreme ministra Aleksandra Antića.

Dela je, kako se navodi u presudi, počinio u vreme dok je bio zaposlen u Vladi Srbije. Pored Budimira, u ovom slučaju je za tri meseca smanjena kazna Bobanu Laziću, koji je pravosnažno osuđen na pet godina i dva meseca zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog proizvodnje kanabisa i nedozvoljenog držanja pištolja. Branislavu Mihajloviću potvrđena je kazna od pet godina zatvora. Od Budimira će, prema presudi, biti oduzeto 6,3 kilograma kanabisa.

Kurir / J. I.

Foto: Fonet/MUP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!