Foto: Aleksandar Jovanović

Gest Vredan divljenja

POTEZ LJUBIVOJA RŠUMOVIĆA ĆE VAS RASPLAKATI: Pisac ispunio poslednju želju svoje supruge

Ljubivoje Ršumović, jedan od osnivača i članova udruženja Adligat, u okviru kog su otvoreni Muzej knjige i putovanja i Muzej srpske književnosti, poklonio je kolekciju minijaturnih knjiga koje je njegova supruga, pokojna Nataša, godinama sakupljala

Pop kultura
> 20:49h

Uz kolekciju koju to udruženje već poseduje, formirana je jedna od najvećih takvih specijalizovanih celina u Evropi, pravi mini-muzej minijaturne knjige sa više od 3.500 majušnih publikacija, koja nosi ime "Zbirka Nataše Ršumović". Književnik Ljubivoje Ršumović došao je da lično, sa sinom, rediteljem i scenaristom Vukom Ršumovićem, i njegovom suprugom Anom, knjige svečano poređa na police.

foto: Aleksandar Jovanović

Ljubav svog života, suprugu Natašu, osvojio je stihom: „Moja pahulja u čađavom gradu“.

"Bio bih strašan depresivac da nije Nataše. Ona je vedre prirode, voli život i pravi je hedonista. Kao studentkinja bavila se i manekenstvom i dugo je razmišljala da li da se upusti u brak sa mnom. I sama je studirala književnost, verovatno imala i literarne ambicije... Ipak, odlučila je da se posveti porodici, a da pusti mene da se, umalo rekoh, ludiram (smeh)", izjavio je pisac koji je ceo život proveo sa decom.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Aleksandar Jovanović)