Foto: Dado Đilas

znam šta hoće

KRSTAJIĆ PRED ŽREB ZA MUNDIJAL: Voleo bih grupu sa Rusijom, sa Hrvatima ćemo igrati fudbal

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je da bi voleo da srpski državni tim na žrebu za Mundijal dobije Rusiju.

Fudbal

- Ovde se oseća atmosfera Mundijala i zaista je sve teško opisati ako niste na licu mesta. Došle su delegacije učesnika i oseća se pozitivna tenzija pred sutrašnji žreb. Biti deo ove priče je veliko zadovoljstvo i privilegija - istakao je Krstajić za sajt FSS.

Naravno, aktuelna tema su želje na žrebu, odnosno koga bi voleo, a koga ne bi voleo u grupi sa Srbijom.

- Teško je reći koga ne bih voleo. Svi pričaju o žrebu i ja bih voleo da budemo u grupi sa Rusijom, bratske smo zemlje, imali bi dobru atmosferu. A da izdvajam neke druge selekcije, pa svi znamo ko je svetska klasa i zbilja je nezahvalno da sada biram koja bi nam manje ili više reprezentacija odgovarala. Biće ono što nam je suđeno, kao i svima, žreb je isti za sve.

Naravno, bilo bi dobro da imamo za rivale selekcije sa kojima možemo da igramo, u smislu da napravimo što bolji rezultat - rekao je v.d. selektor "orlova", koji ne bi voleo da iz drugog šešira izvučemo Hrvatsku.

- Bože moj, igraće se fudbal i gotovo... Nećemo ratovati... Druga je stvar što bi eventualna utakmica sa Hrvatskom nosila dodatno breme zbog političke situacije - naglasio je Krstajić.

On je istakao da je za takmičenje poput Svetskog prvenstva najvažnija atmosfera u ekipi.

- Iskustvo se stiče sa većim brojem utakmica, ali kada pričamo o samom takmičenju onda u prvi plan stavljam atmosferu, jer bez nje ne možete da napravite ništa. Bez obzira na tim koji imate. Važno je da igrači dišu kao jedan, da postoji poštovanje u njihovom odnosu, da svaki igrač bude deo tima. Onda će tim da izbaci najbolje pojedince - objasnio je mladi stručnjak i dodao:

- Moramo biti iskreni u tom odnosu, a to smo pokazali u kvalifikacijama, ali i na minuloj azijskoj turneji gde je postojao strah da će neki igrači podbaciti na ovaj ili onaj način. Međutim, svi oni su pokazali pravi karakter, da su pravi momci. I meni je veliko zadovoljstvo što sam bio sa njima ovih skoro dve godine a pogotovo na turneji po Kini i Južnoj Koreji - rekao je Krstajić.

On je na kraju poručio da smatra da mladi igrači zaslužuju priliku na ovako velikom takmičenju.

- Jednostavno, neko moje viđenje fudbala je da ukoliko želiš rezultat i korak napred, onda je neophodna i sveža krv, a mi imamo mlade igrače koji uz ove starije mogu i moraju da stasavaju. Jednog dana će otići Ivanović, Kolarov i Stojković... a dolaze drugi, zato je azijska turneja i bila prava prilika da pojedinci ostvare debi i pokažu da u budućnosti Srbija može na njih da računa. Posle svega ja sam ponosan na njihov odnos prema dresu, kao i utisak koji su ostavili - zaključio je Krstajić.

Kurir sport/Tanjug

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT UŽIVO! Zbog čega su Zvezda i Partizan prestali sa saopštenjima?!