Foto: Profimedia

originalno

UMRLA JE REPUBLIKA HRVATSKA: Neobične umrlice koje su preplavile Zagreb su poziv na protest

Grad Zagreb oblepljen je neobičnim umrlicama čiji je autor obavestio zaintresovane kako je preminula Republika Hrvatska i pozvao na protest na Markovom trgu.

Hrvatska
> 08:39h

Autor obaveštava građane ''kojima je još stalo'' da je u 27. godini života preminula Republika Hrvatska. Kao datum smrti naveden je 1. januar 2018., a poslednji ispraćaj 1.12. u 10 sati na Markovom trgu.

Na vrhu osmrtnice citirane su navodne posljednje riječi Slobodana Praljka, po kojima je on kazao: ''Živite i borite se, nemojte završiti kao ja. Ne predajte se nikada!'', ali za to nema nikakve potvrde.

Ceo tekst umrlice glasi: ''U dubokom bolu javljamo svim rođacima, prijateljima i državljanima,kojima je još stalo: tužnu vest da je u 27. godini života nakon duge i teške borbe protiv lopovluka, korupcije, i radi neizlečive bolesti karcinoma društva ('pohlepnih političara'), izdahnula naša draga, majka, baka, domovina Republika Hrvatska (30.5.1990. do 01.1.2018.) Poslednji ispraćaj će se održati na Trgu svetog Marka, Zagreb 01.12.2017. u 10 sati.

Ožalošćeni: većina hrvatskog naroda, radnici, studenti, mladi, njihovi roditelji, bake i dedovi. Oni koji ne mogu doneti venac i sveću za poginule koji su dali život za domovinu zapitajte se šta ste radili 1.12.2017. dok se još nešto moglo preduzeti, ''uručiti otkaz ugovora o radu saborskim zastupnicima'' javnim suđenjem saborskim zastupnicima i političarima za 27 godina pljačke, silovanja, kršenja ustavnih i međunarodnih zakona, veleizdaje naroda i nacionalnih interesa i uvođenje direktne demokratije! Počivala u starinarnici istorije!''

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto: Profimedia