Foto: Profimedia

STARO VEROVANJE

OTKRIJTE SAMI POL DETETA: Na trudničkom stomaku postoji linija koja će sve pokazati!

Na stomaku trudnica postoji linija, a da li znate šta ona može da vam otkrije? Staro verovanje kaže da pogled na trudnički stomak može da otkrije kog pola je beba.

Žena
> 18:10h

Naime, uzdužna crta na trudničkom stomaku, takozvana linea negra, otkriva pol deteta.

Smatralo se da trudnica nosi devojčicu ako linea negra seže do pupka, a ako se produžava i iznad pupka, trudnica nosi dečaka. S vremenom se ispostavilo da ta tvrdnja nije istinita.

foto: Profimedia

Zašto se linea negra pojavljuje?

U trudnoći se u telu proizvodi veća količina melanina, pigmenta koji dovodi do tamnjenja kože. Porast melanina u telu pruzrokuje i povećanu proizvodnju estrogena, što u kombinaciji dovodi do hiperpigmentacije. To je ujedno i razlog zbog kojeg klitoris i bradavice u trudnoći postaju tamniji.

Linea negra nestaje nakon porođaja. Linija bledi postepeno, a dojenje može usporiti njen nestanak. Iako je potpuno bezopasna, mnogim ženama smeta, ali njen nastanak se nikako ne može sprečiti.

Folna kiselina uspešno kontroliše promene u pigmentaciji kože, a prirodno se nalazi u pšenici, šparglama, spanaću i pomorandžama, pa ako želite da linea negra bude manje vidljiva, konzumirajte ove namirnice.

foto: Profimedia

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LJUBAV NAJVEĆA! Raznežiće vas koliko mali brat obožava sestricu!