Foto: KK Crvena Zvezda

ALAL VERA

TRENER DEBITANT U EVROLIGI SRUŠIO DVA VELIKANA: Tako mlad, a već ima skalp Reala i Barse

Šef struke Crvene zvezde Dušan Alimpijević (31) specijalizovao se za najveće evropske klubove, pa je tako uspeo da pobedi ekipe koje zajedno imaju 17 titula šampiona kontinenta

Košarka
> 11:54h

Malo je trenera debitanata u Evroligi koji mogu da se pohvale da su već prve sezone pobedili dva najveća španska kluba Reala i Barselonu, pa čak i izraelskog velikana Makabi. Jedan od njih je i Zvezdin kouč Dušan Alimpijević.

foto: KK Crvena Zvezda

Crveno-beli su preksinoć u Madridu priredili najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Evrolige, a možda i jedno od većih iznenađenja u poslednjih nekoliko godina. Poslednjeplasirana ekipa hrabro je zakoračila na parket Viznik arene, a zaigrali su kao da im je protivnik osrednji tim regionalne ABA lige, a ne najtrofejniji klub Evrope. Nije bilo respekta kod Zvezdinih igrača - ako je to normalno za iskusne, za mlađariju i nije. Tako je Alimpijević maestralno pripremio Dobrića i Davidovca za ovaj meč, njih dvojica su imali mnogo samopouzdanja, a slično je bilo i sa Dangubićem, koji je sa dve trojke vratio Zvezdu u igru.

- Sjajan je osećaj pobediti tako veliki tim kao što je Real. Mi jednostavno moramo da nastavimo da rastemo. Bilo nam je potrebno samopouzdanje kako bismo došli do šuta i uspeli smo u tome - rekao je Alimpijević, koji još nije napunio 32 godine.

Real ima devet titula šampiona Evrope, Makabi šest, a Barselona dve.

Predrag Gajić - Foto: Dado Đilas; Profimedia; KK Crvena zvezda

foto: Profimedia

HAOS NA TVITERU Pero i Bogdan se dobro zezali

ĆELAVI, DA LI JE MOGUĆE?

Sjajnu poruku junaku meča Peri Antiću poslao je Bogdan Bogdanović iz Sakramenta. On je očigledno gledao prenos meča i poslednji potez Pere Antića, kada je iskusnog Rejesa „poslao po burek“ i onda ubacio pobedničku trojki „bez koske“.

- Ćelavi, da li je moguće da ti i dalje skaču na fintu? - napisao je Bogdan na Tviteru, a onda se zakuvalo.

- E ne, tebi na prednji dribling, grobarčino jedna! - odgovorio je Pero.

- Ćuti, da nije bilo mene, ništa ne bi znao, reci ljudima koliko sam te naučio za ove dve godine - nadovezao se Bogdan, s kojim je Pero igrao u Feneru.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ma kakav Mundijal!? Ovo je na Balkanu važnije