Foto: Operativni centar Civilne zatite Kantona Sarajevo

ZIMSKE MUKE

DRAMA NA VRACAMA: Drvo pod težinom snega palo na kuću i uništilo krov i deo stana, hitna evakuacija stanara

Pripadnici Civilne zaštite, vatrogasci i policajci sjatili su se u sarajevsko naselje Vrace, gde je kasno sinoć drvo pod težinom snega palo pravo na kuću.

Bosna i Hercegovina

"Akcija raščišćavanja oko kuće još nije završena, ali blizu je kraju. Pošto je sinoć dramatično bilo u naselju Vraca, jutrošnja naša rana akcija sanacije kuće dala je rezultat, tako da uskoro možemo očekivati lepu vest da je sve uspešno završeno", rekao je danas Jasmin Durgut, dežurni u Operativnom centru Civilne zaštite Kantona Sarajevo, pošto je sinoć oko 21.30 sati palo drvo na kući u Dobojskoj 5, pa je oštetilo krov i deo stana.

foto: Operativni centar Civilne zatite Kantona Sarajevo

Pored pripadnika Civilne zaštite, na raščišćavanju su angažovani i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite i Službe za seču i uklanjanje oštećenih stabala sa zelenih površina i saobraćajnica. Na lice mesta odmah je izašao direktor Kantonalne uprave CZ-a, kao i pripadnici MUP-a KS i dežurni tužilac.

"Uspeli smo, koliko imam informacije s terena, da izmestimo i tu jednu osobu koja je odbijala da izađe iz stana. Sinoć je ostala u svom stanu na ličnu odgovornost, ali je jutros izašla i tako nam omogućila bolje uslove da počnemo akciju sanacije", dodao je Durgut.

Kurir.rs/Dnevni avaz

Foto: Operativni centar Civilne zaštite Kantona Sarajevo