Foto: Kurir

Ljuti

UNIŠTI IH BUKA IZ KAFANE: Nikako da reše ozbiljan problem!

U stanovima se tresu lusteri i kreveti od preglasne muzike iz kafane „Mala maca“, koja je tik uz zid zgrade, ali nadležni ne reaguju, tvrde očajni stanari

Društvo

Stanari stambene zgrade u Niškoj ulici 2 u beogradskoj opštini Vračar noćima ne spavaju zbog preglasne muzike iz kafane „Mala maca“, koja se nalazi uz samu zgradu, a niko od nadležnih institucija kojima je problem prijavljivan ne preduzima ništa, tvrdi Rade Gajić, predsednik skupštine stanara zgrade.

Iako je komunalna policija, na poziv stanara, više puta dolazila, kafanska buka se iz noći u noć ponavlja, pa stanari više ne znaju kome da se žale.

- To je katastrofa. Komšijama sa prizemlja i na prvom spratu ljuljaju se lusteri u stanu, a onima u stanovima koji dele zid sa kafanom tresu se i kreveti. Kod nas na višim spratovima čuje se samo „bum, bum“. Živa muzika traje do jedan-dva sata posle ponoći. Hiljadu puta smo zvali komunalnu policiju, ali oni dođu tek posle sat ili dva. Muzika se tada utiša, ali kad komunalna policija ode, oni nastave po starom. Svako veče ista priča - kaže Gajić.

On ističe da je jedino preostalo da pišu peticiju opštini Vračar ne bi li uspeli da reše problem.

- Kad bih znao ko je izdao dozvolu kafani, doveo bih mu muziku pod prozor da mu trešti celu noć. Ljudi rade ceo dan i kad dođu kući, hoće da se odmore, a ne mogu da zaspe nijednu noć do dva sata - očajan je Gajić.

Pored buke, veli, stanari muku muče i s pijanim gostima.

- Povraćaju i mokre ispred ulaza, zvone nam na interfone. Jednom su nam uzeli protivpožarni aparat i isprskali sve automobile. Vlasnik kafane se tada izvinjavao i kupio je nov aparat - kaže Gajić i dodaje da sumnja da vlasnika kafane neko štiti, jer kad bi plaćao kazne za buku, ne bi mu se isplatilo da radi.

foto: Shutterstock

Menadžer kafane „Mala maca“, koji je se predstavio samo kao Aleksandar, tvrdi da kafana radi osam godina i da ne postoji nikakav problem s bukom.

- Nije tačno da je u kafani preglasna muzika. Niko od stanara nam se nije žalio. Radimo po propisima i imamo sve potrebne papire. Skoro su nam bili iz Instituta za merenje buke i utvrdili da je sve u redu. Bilo je nekoliko prijava za buku, ali kad komunalna policija dođe, pogledaju papire i odu.

Komunalna policija

PRIMILI SEDAM PRIJAVA

U Sekretarijatu za poslove komunalne policije priznaju da su dobijali više prijava za buku iz lokala „Mala maca“.

- Uvidom u evidenciju prijava koju vodi ovaj sekretarijat, pronađeno je sedam prijava po kojima su komunalni policajci kontrolisali komunalni red na navedenoj lokaciji i tom prilikom, u momentu kontrole, nisu zatekli narušavanje istog.

Kurir / SLAVICA TOMČIĆ

Foto: Shutterstock, Kurir