Foto: Filip Plavčić, Nebojša Mandić

KLINČ

BESNI RAT SPS I DS: Pljušte prozivke na Tviteru među poslanicima!

FAJT Socijalista Dejan Radenković i demokrata Balša Božović svojski se vređali na društvenim mrežama jer se navodno parlamentarac iz DS obrušio na kolegu iz SPS Đorđa Milićevića

Politika
> 10:45h

Nakon što je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula sednicu, tvrdeći da je poslanik DS Balša Božović pretio da će ošamariti predsedavajućeg Đorđa Milićevića (SPS), što nije zabeleženo u stenogramu, oštra svađa buknula je potom na Tviteru, kada je poslanik SPS Dejan Radenković poručio Božoviću da je klošar i budala, a ovaj mu nije ostao dužan.

Božović je zatim uzvratio socijalisti Adenkoviću da razume njegovu lojalnost prema naprednjacima.

- Deki, razumem tvoju lojalnost SNS, samo nemoj ovde da pišeš ove gluposti, a onda da mi se kezis u sali - napisao je Božović dok je od Radenkovića stigla poruka da se niko iz SPS ne plaši nikoga iz DS.

- Nismo se takvih plašili ni 2000, a sad se tek ne plašimo. Budi čovek bar na sekund i napiši šta si sve rekao Milićeviću. Zamena teza ne prolazi - napisao je socijalista.

foto: PrintScreen

Častili se

Radenković je takođe častio Božovića popularnom srpskom uzrečicom „budala“, i dodao i da se klošarski ponaša.

- Kakve veze im tvoje klošarsko ponašanje sa ovim što pišeš? Kezim se budalama kao što si ti. Sve ovo Balša govori o tebi. Đorđe tebi nikad ne bi rekao, niti bilo ko iz SPS, ono što si ti njemu rekao - napisao je Radenković, a Božović odgovorio da nije pristojan.

- Nisi baš pismen, Deki. O pristojnosti da i ne govorim. Valjda se nije uplašio Milićević toliko da moraš ti da ga braniš tako što ćeš me vređati. Dovoljno si se uvukao naprednjacima. Pohvaliće te šef Vučić - napisao je Božović.

Prema beleškama, Božović je posle izlaganja ministra finansija Dušana Vujovića tražio repliku, ali mu je Milićević rekao da nema osnova i upitao ga po kom osnovu želi da replicira. Nakon što je Božović Milićeviću rekao da ne bude bezobrazan, predsedavajući mu je poručio: „Prvo, ne možete tako da mi se obraćate.“

Zatim je poslanik DS uzvratio: „Kako se ponašaš? Pitao si me i onda me slušaj. Nemoj da me prekidaš u pola rečenice.“ Ovakav način ophođenja očigledno da je Milićeviću zasmetao, pa je Božoviću rekao: „Ja vama persiram, ali sam se okrenuo na drugu stranu jer sam...“,na šta je Božović dodao: „Ne mogu da ti persiram.“

foto: PrintScreen

Dobio opomenu

Predsedavajući je potom poslaniku DS izrekao opomenu, nakon čega se stenobeleške nastavljaju posle pauze, kada je Gojkovićeva preuzela vođenje sednice i napravila još veći haos.

- Poštovani poslanici, izričem opomenu Balši Božoviću zato što je, kad sam ušla u salu, potpredsedniku rekao: „Hoćeš da ti zavalim šamarčinu“ i to javnost Srbije mora da zna. Ovo je stvarno prevršilo svaku meru - rekla je Gojkovićeva koja je, prema rečima Božovića, izmislila pretnje jer u stenobeleškama njih nema.

Cirkus

SLUČAJ MIŠ

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović nedavno je mišem od laptopa gađao u lice predsednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića (SNS). Incident se dogodio na sednici tog odbora koji je raspravljao o novčanom kažnjavanju poslanika zbog izrečenih opomena. Prethodno je, naime, Martinović Obradoviću, kome je ranije izrečena mera udaljavanja sa sednice Skupštine Srbije na 20 dana, izrekao opomenu.

Sanja Đurić - Foto: Filip Plavčić; Nebojša Mandić; PrintScreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Novi incident u Skupštini Srbije! Pogledajte kako je Obradović gađao Martinovića mišem!