Foto: Profimedia

BILI FUNKCIONERI SP

ZLOČIN U BIJELJINI: Majka i sin dobili 21 i po godinu zatvora zbog ubistva njenog ljubavnika

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Bijeljini kojom su Rada Todorović (43) i njen sin Mladen Todorović (26), osuđeni na ukupno 21 i po godinu zatvora zbog ubistva njenog ljubavnika Dragoljuba Vidovića (58), 2014. godine.

Bosna i Hercegovina
> 16:21h

Rada, koja je priznala ubistvo, osuđena je na 15 godina zatvora, dok je njen sin Mladen, poznatiji po nadimku Arkan, dobio šest i po godina zbog pomaganja u zločinu.

"Donesena je presuda Vrhovnog suda RS kojom su kao neosnovane odbijene žalbe i potvrđena presuda Okružnog suda u Bijeljini", potvrdila je sekretar vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

U ranijoj presudi se navodi da je Vidović ubijen na krajnje podmukao način i da su majka i sin zločin pokušali da zataškaju sakrivši njegovo telo na šljunkari na Pavlovića putu. Prema navodima iz optužnice, Rada je zločin detaljno isplanirala, a u skrivanju tela pomogao joj je sin.

Prema navodima optužnice, ona je 18. augusta 2014. godine sa svog mobilnog telefona pozvala Vidovića, s kojim je bila u ljubavnoj vezi i predložila mu da dođe u njenu kuću kako bi se videli. Nakon što je Vidović došao na zakazano mesto, ušao i seo, Rada ga je ubola nožem u leđa i grudni koš. Usled naglog krvarenja, na mestu je ostao mrtav.

Posle ubistva, Rada i sin su umotali telo, i odvezli ga automobilom u blizinu šljunkare "Bijeljina-put" kod Pavlović mosta. Leš su sakrili, a u nameri da prikriju zločin, oprali su tragove krvi. Leš je pronađen sedam dana kasnije.

Njihovi prijatelji su posle ubistva ispričali da su Vidović i Rada Todorović bili u ljubavnoj vezi više od deset godina. Rada i Vidović su bili funkcioneri Socijalističke partije u Bijeljini.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo ko je izneo šokantne tvrdnje da je radikal Spaho poslanicima podvodio prostitutke!