Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Rediteljka o angažmanu VELJKA KUZMANČEVIĆA

OGORČENA REDITELJKA O ANGAŽMANU VERIČINOG MUŽA: Marija Šerifović je ime za razliku od Veljka Kuzmančevića! On ne zaslužuje Veliku scenu!

Meni je potpuno nepoznat rad Veljka Kuzmančevića i ne znam na osnovu kojih umetničkih zasluga i kriterijuma je dobio Veliku scenu Narodnog pozorišta

Pop kultura
> 10:23h

Rediteljka Tanja Mandić Rigonat kaže da Veljku Kuzmančeviću, suprugu Verice Rakočević, nije mesto na sceni Narodnog pozorišta, gde će 21. decembra predstaviti svoje delo „Genezis“, koje govori o smrti srpske kulture.

- Meni je potpuno nepoznat rad Veljka Kuzmančevića i ne znam na osnovu kojih umetničkih zasluga i kriterijuma je dobio Veliku scenu Narodnog pozorišta. Nije mi poznato da je nacionalni teatar ikad naručio neko delo Irene Popović Dragović, Isidore Žebeljan ili Anje Đorđević.

foto: Damir Dervišagić

Irena i Isidora nikad nisu imale priliku da predstave svoje solističke projekte na Velikoj sceni. Argument da treba platiti 5.000 evra da bi se stalo na scenu je skandalozan. Novac ne sme biti argument, već isključivo umetnička vrednost. Mislim da je Upravni odbor dužan da kaže javnosti zašto su odabrali ovaj projekat. Javnost se bila uzbudila zbog Marije Šerifović, a sad ćute. Marija je imala makar neke reference - kaže Tanja Mandić Rigonat.

Do zaključenja broja nismo uspeli da dobijemo izjavu Umetničkog saveta, koji odobrava repertoar, a ni Upravnog odbora.

- Ne mogu vam dati nikakvu izjavu jer ne znam ništa o toj temi - kratko je rekao Aleksandar Gatalica, predsednik UONP.

LJ. R. - Foto: Marina Lopičić; Dragana Udovičić; Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Pogledajte najveće sukobe na estradi!