Foto: EPA/Martin Divisek

ZA JAKU EVROPU

MARIN LE PEN: Svakako da želimo da Putin pobedi na izborima

MOSKVA - Liderka francuskog Nacionalnog fronta Marin le Pen izjavila je da se nada da će predsednik Rusije Vladimir Putin pobediti na predsedčkim izborima 2018. godine.

Planeta
> 09:17h

"Kao Nacionalni front, svakako da želimo da Vladimir Putin pobedi, pošto verujemo da bi Francuska i Rusija trebalo da poboljšaju odnose. Rusija je velika zemlja i nema apsolutno nikakve osnove da bude isključena iz globalnih dešavanja. Apsolutno nema nikakve osnove za neprijateljsko ponašanje prema Rusiji, kao što Evropska unija čini poslednjih godina", poručila je Le Penova a konferenciji evropskih antiimigrantskih stranaka i pokreta u Pragu.

foto: EPA/Martin Divisek

Marin le Pen (Francuska), Tomio Okamura (Češka), Gert Vilders (Holandija)

Lideri ultradesničarskih stranaka iz Francuske, Holandije i drugih zemalja sastali su se u Pragu kako bi razgovarali o idejama za evropsku budućnost i interkontinentalnoj saradnji udaljenoj od Evropske unije.

Le Penova je izjavila i da je EU "katastrofalna organizacija" koja "ubija Evropu".

Osnivač holandske antiislamske Partije za slobodu Gert Vilders je poručio da bi Evropa trebalo da prati primer predsednika SAD Donalda Trampa i nametne zabranu putovanja kako bi sprečila imigracije.

Stranke sa antiislamskim platformama osvajaju glasove na anketama u Evropi iako su i Vilders i Le Pen ove godine doživeli neuspehe u trkama za najviše političke pozicije u svojim zemljama.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/Martin Divisek

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: 5 činjenica koje niste znali o Marin Le Pen