Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Srdačno

VODITE GRAĐANE AUSTRIJE PUTEM USPEHA I NAPRETKA: Vučić čestitao Kurcu stupanje na kancelarsku dužnost

Politika
> 13:28h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je poslao čestitiku Sebastijanu Kurcu povodom njegovog stupanja na dužnost kancelara Austrije. Vučić mu je ujedno zahvalio za podršku Srbiji na evropskom putu, navodi se u pismu srpskog predsednika.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

"Jednom prilikom ste rekli da nije reč samo o tome da nešto budeš, već i da nešto uradiš. Ta poruka je bliska svakom ko je imao čast da mu bude ukazano poverenje da obavlja državničku dužnost, i siguran sam da Vam poverenje građana Austrije daje snažnu volju da ih vodite čvrsto utemeljenim putem uspeha i napretka", napisao je predsednik Srbije.

(VIDEO) DESNICA I ZVANIČNO NA VLASTI U AUSTRIJI: Vlada Sebastijana Kurca položila zakletvu

Vučić je izrazio nadu da će novi kancelar "snagom liderstva, zasnovanom na spoju mladosti i političkog iskustva, doneti mnogo dobrobiti za budućnost Austrije, kao i cele Evrope".

foto: Fonet/Nenad Đorđević

"Verujući u Vašu energiju i znanje, siguran sam da ćemo i kroz buduću saradnju doprinositi sve boljim političkim i ekonomskim odnosima naših dveju zemalja, i budite uvereni da Srbija ostaje prijatelj i pouzdan partner Austrije", piše u čestitki.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)