Foto: EPA/SANA

nezadovoljan

ASAD OPLEO PO UJEDINJENIM NACIJAMA: Za razliku od ruskih, vaši mirovni pregovori nisu doneli ništa! A evo šta je rekao o FRANCUSKOJ!

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je danas da trogodišnji mirovni pregovori pod pokroviteljstvom UN nisu dali nikakve rezultate.

Planeta

Asad je rekao novinarima posle neuspeha poslednje runde pregovora sirijske vlade i opozicije u Ženevi da "opozicija ne predstavlja nikoga" i da je samo "glasovni fenomen".

S druge strane, predsednik Sirije je pohvalio mirovne pregovore u organizaciji Rusije. Sirijski predsednik danas je žestoko napao i Francusku, optuživši je da "podržava terorizam" i ocenivši da ta zemlja "nema prava da priča o miru" u Siriji.

foto: EPA/SANA

"Francuska je barjaktar podrške terorizmu u Siriji od prvih dana sukoba. Ona nije u poziciji da daje ocene mirovne konferencije", rekao je Asad posle sastanka s delegacijom ruskih zvaničnika i poslovnih ljudi. Pariz od 2011. pruža podršku pobunjenicima u Siriji.

Ta izjava je data nekoliko dana pošto je Pariz optužio vladu u Damasku da je "opstruirala" poslednju rundu mirovnih pregovora u Ženevi, koja je propala.

"Oni koji podržavaju terorizam nemaju pravo da pričaju o miru i nemaju pravo da se mešaju u sirijske unutrašnje stvari", naveo je Asad.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA/Sanamir